Apple anunță venituri record: creșteri cu 65,5% în vânzările de iPhone și de 79% pentru iPad

29.04.2021
Apple anunță venituri record: creșteri cu 65,5% în vânzările de iPhone și de 79% pentru iPad

Pandemia de COVID-19 a afectat multe industrii la nivel mondial, însă industria de tehnologie a fost una dintre cele care au avut probabil cel mai mult de câștigat. Multă lume a investit în telefoane, tablete și computere noi pentru a se adapta la restricțiile la nivel mondial, iar Apple demonstrează după cel mai recent raport trimestrial cât de mult au crescut vânzările de smartphone-uri, tablete și PC-uri. Pentru trimestrul fiscal al doilea pentru 2021, Apple a înregistrat o creștere în venituri de 54% față de aceeași perioadă a anului trecut.

iPhone reprezintă jumătate din veniturile Apple

Conform rapoartelor financiare ale companiei pentru perioada ianuarie-martie 2021, Apple raportează încasări de 89,6 miliarde de dolari. Din toată această sumă, smartphone-urile din gama iPhone au reprezentat cea mai mare parte a veniturilor, adică 47,94 miliarde, o creștere de 65,5% față de aceeași perioadă din 2020, când Apple încasa doar 28,96 miliarde din vânzarea de telefoane. Desigur, anul trecut în această perioadă abia începea pandemia, însă Apple se bucura atunci de un succes foarte mare cu noua serie iPhone 11.

Creșterea vânzărilor de iPhone poate fi influențată de mai mulți factori. Mulți utilizatori au așteptat probabil un upgrade mai mare, cu un design nou, în timp ce alții au dorit să cumpere un telefon mai performant în pandemie pentru a se potrivi mai bine cu noile cazuri de utilizare: o cameră mai performantă pentru apeluri video, ecran mai mare, etc. De asemenea, acestea au fost primele telefoane Apple echipate cu 5G, lucru care ar putea influența deciziile de cumpărare pentru unii utilizatori.

Tim Cook, CEO-ul Apple, spune că modelul iPhone 12 este cel mai bine vândut model, însă și variantele Pro se vând foarte bine:

„iPhone 12 este cel mai popular, dar am înregistrat vânzări foarte bune și în partea Pro a familiei. Astfel, veniturile pe care le vedem sunt datorate atât creșterii de unități vândute, cât și creșterii veniturilor per unitate.”

Tabletele s-au bucurat de o creștere imensă

iPad, o serie de produse care nu se bucura de un succes foarte mare în piață, această categorie de produse devenind în timp o nișă, a înregistrat cea mai mare creștere procentuală pentru Apple. Tabletele au adus cu 79% mai mulți bani, în T2 2021 față de 2020, de la 4,37 la 7,81 miliarde de dolari.

Serviciile au crescut de asemenea cu 26,6% de la 13,35 miliarde la 16,9 miliarde, însă aceasta a fost probabil o consecință a lansării de noi produse precum Fitness+, cât și consolidarea celor existente cu extra conținut. Accesoriile sunt de asemenea în creștere cu 24,8%. Aici intră AirPods, Apple Watch și alte accesorii precum boxele HomePod.

Profitul Apple pentru acest trimestru este de 23,63 miliarde de dolari, mai mult decât dublu decât era în aceeași perioadă a anului trecut (11,25 miliarde).

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult