Apple este acuzată că a încălcat brevete VoIP. O companie cere daune de 2,8 miliarde de dolari

Autor: Adrian Popa 11.05.2016
Apple este acuzată că a încălcat brevete VoIP. O companie cere daune de 2,8 miliarde de dolari
O companie numită VoIP-Pal a anunţat că a dat în judecată Apple în Los Angeles pentru încălcarea unor brevete legate de tehnologia VoIP (Voice over iP) şi cere daune de 2,8 miliarde de dolari. 
 
Tehnologia disputată este folosită, potrivit plângerii depuse, de Apple în telefoanele iPhone, tabletele iPad şi computerele Mac în servicii precum FaceTime şi iMessage. 
 
Citeşte şi: Apple a încheiat un parteneriat cu SAP care va face telefoanele iPhone mai atractive pentru mediul de business
 
Reprezentanţii VoIP-Pal spun că au încercat să rezolve problema în afara justiţiei şi că au discutat cu Apple despre o rezolvare amiabilă a problemei, dar că nu s-a ajuns la o înţelegere. 
 
 
Compania, care a achiziţionat operatorul Digifonica în 2013, se prezintă ca fiind „un lider în piaţa VoIP” şi insistă că nu este un patent troll. Asta deşi tehnologia pe care susţine că ar fi folosit-o Apple ilegal a fost dezvoltată de Digifonica. O companie catalogată drept „pattent troll” cumpără de obicei drepturi intelectuale asupra unor produse şi servicii şi se foloseşte de acestea pentru a câştiga bani din licenţiere sau din procesele pe care le deschide împotriva companiilor care încalcă aceste brevete. 
 
VoIP-Pal a deschis procese similare împotriva operatorilor telecom americani AT&T şi Verizon în Las Vegas.