Apple face apel la Curtea Supremă a SUA pentru a putea păstra App Store-ul închis în SUA

05.07.2023
Apple face apel la Curtea Supremă a SUA pentru a putea păstra App Store-ul închis în SUA

Chiar dacă poate fi considerat că Apple a „câștigat” procesul împotriva Epic Games, compania reușind să își păstreze platforma închisă, cel puțin în SUA, compania nu pare mulțumită cu rezultatul. Epic Games a „câștigat” la rândul său parțial acest proces, întrucât Apple trebuie să asigure posibilitatea de a realiza plăți și în afara App Store, motivul pentru care Fortnite și conturile de dezvoltator ale Epic Games au fost blocate în 2020. Apple dorește să „șteargă” această mică victorie a rivalului său, mergând la Curtea Supremă a SUA pentru un nou apel.

Mica victorie Epic Games împotriva Apple ar putea fi revocată la Curtea Supremă

Deja un apel a fost deja judecat, dar compania Apple pare etern nemulțumită de rezultate. Două tribunale au decis ca Apple să deschidă sistemul de plăți și să permită altor companii să proceseze tranzacții pentru cumpărături din interiorul aplicațiilor. Compania consideră însă că veniturile sale din App Store ar scădea prea mult și încearcă să conteste puterea judecătorilor în astfel de situații.

Întrucât ordinul judecătoresc pentru a deschide plățile de pe App Store în SUA a fost dat de un judecător din California, acesta nu ar trebui să se aplice la toate statele americane. Astfel, Apple contestă acest rezultat la Curtea Supremă, încercând astfel să își păstreze sistemul de plăți închis în restul statelor.

Chiar dacă Apple va reuși să obțină ceea ce își dorește în SUA, compania tot va înregistra pierderi odată cu obligația de a permite metode alternative de plată, cât și prezența altor magazine de aplicații concurente pe platformele sale în alte regiuni.

Întrucât Apple continuă acțiunile legale în acest caz, compania și Epic Games în continuare nu pot lucra împreună. Astfel, Fortnite și alte jocuri de la Epic Games rămân delistate de pe iOS. În același timp cu delistarea de pe App Store, Fortnite a fost scos și de pe Google Play Store din motive similare. În cazul Android, Epic Games a putut păstra jocul pe platformă prin propriul magazin de aplicații, pe care îl opera deja la momentul „certurilor” cu Apple și Google.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult