După o „victorie răsunătoare” în fața Epic, Apple depune apel pentru a amâna decizia judecătorească

11.10.2021
După o „victorie răsunătoare” în fața Epic, Apple depune apel pentru a amâna decizia judecătorească

Procesul dintre Apple și Epic Games s-a terminat în urmă cu doar câteva săptămâni, iar niciuna dintre companii nu a ieșit clar învingătoare. Chiar dacă Apple a declarat la momentul respectiv că verdictul este o „victorie răsunătoare”, iar Epic Games se pregătea imediat de un apel, se pare că Apple este compania care a depus acum un apel pentru decizia în primă instanță. Mai exact, compania dorește să amâne momentul la care va trebui să se conformeze deciziilor judecătorești.

CEO-ul Epic Games ironizează Apple după ce a depus apel pentru verdictul „victorios”

În timp ce Epic Games nu și-a primit înapoi contul de dezvoltator, iar Apple a declarat că nu îl va reactiva până când Epic nu renunță la lupta în instanță, judecătarea Yvonne Gonzales Rogers a decis ca Apple să permită dezvoltatorilor de aplicații de pe App Store să redirecționeze utilizatorii către metode alternative de plată de pe alte platforme. Astfel, aceștia ar putea să evite „taxa” Apple de 30% din fiecare tranzacție.

Termenul stabilit pentru a implementa aceste capabilități în App Store este stabilit pentru 9 decembrie, dar Apple dorește o amânare mai lungă. Compania cere în apel ca acest ordin judecătoresc să fie amânat până când apelurile în acest caz sunt finalizate și primesc verdict. În această situație, ar putea trece câțiva ani până când compania Apple ar fi forțată să ofere această „libertate” pe magazinul său de aplicații. O decizie în acest sens este așteptată luna viitoare.

CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney a distribuit pe contul său de Twitter un articol CNBC care anunța apelul și a publicat o imagine cu un personaj din jocul Fortnite, cel care a pornit acest proces, în care ironizează decizia Apple de a face apel. Acesta a scris „Apple filed a peel” (Apple a depus o coajă). În engleză expresia „a peel” (o coajă) este omofonă cu „appeal” (apel).

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult