Apple, Google şi Microsoft sunt în topul celor mai valoroase mărci din lume

Apple, Google şi Microsoft sunt în topul celor mai valoroase mărci din lume
Apple, Google şi Microsoft ocupă primele trei poziţii în clasamentul celor mai puternice 100 de mărci, în timp ce numele din industria luxului, precum Prada sau Ralph Lauren, au căzut în topul realizat de Interbrand, potrivit Bloomberg.
 
Mărcile din domeniul tehnologiei se menţin pe primele poziţii. Apple şi Google s-au clasat pe primele două locuri pentru al patrulea an la rând, iar Amazon a intrat în top 10. Valoarea de brand a Facebook a crescut cu 48 de procente, mai rapid decât oricare alt nume, şi ocupă, în prezent, locul 15.

Aproape o treime din listă este compusă din companii de automobile şi de tehnologie, Toyota poziţionându-se pe locul cinci, iar Mercedez-Benz pe nouă. Producătorul de maşini electrice Tesla Motors Inc. a intrat pentru prima data în clasament, în timp ce Volkswagen AG a pierdut cinci poziţii în urma scandalului de anul trecut.

O cerere scăzută pe piaţa modei, în special în China, a făcut ca branduri precum Prada şi Ralph Lauren să îşi schimbe poziţiile ocupate. Astfel, Prada a căzut de pe locul 69 pe locul 81, Ralph Lauren a lăsat în urme şapte poziţii, fiind acum pe locul 98, în timp ce Hugo Boss a ieşit din topul Interbrand.
 
 
Hermes nu a respectat tiparele şi a urcat şapte poziţii până pe locul 34, iar acest lucru se datorează consecvenţei, explică Rebecca Robins, directorul Interbrand. În schimb, intrarea Prada în comerţul cu amănuntul a dus la scăderea valorii brandului.
 
Brandurile de succes sunt „cele care au claritate în mesaj şi consecvenţă pe piaţă”, a declarat Rebecca Robins, director Interbrand, într-un interviu. În funcţie de ţara de origine, 52 de branduri sunt americane, zece sunt din Germania şi opt din Franţa.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult