Apple ia măsuri împotriva leak-urilor din fabricile din China

25.03.2021
Apple ia măsuri împotriva leak-urilor din fabricile din China

ApApple este  una dintre cele mai secretoase companii din industria de tehnologie, așteptând în fiecare an până în momentul lansării pentru a prezenta noile produse, fără să ofere nici măcar indicii despre acestea înainte. Din acest motiv, este și una dintre companiile în jurul căreia apar cât mai multe scurgeri de informații din diverse surse pe lanțul de aprovizionare și producție. Se pare însă că Apple dorește să oprească aceste leak-uri, instaurând noi politici care să le împiedice în rândul angajaților.

Apple impune Foxconn și Winstron să ia măsuri de securitate în plus

Se pare că Apple a cerut partenerilor din zona de producție, precum Foxconn și Winstron, să înceapă să își verifice mai îndeaproape angajații și candidații care vin să se angajeze. Aceștia vor trebui să facă investigații în jurul activităților angajaților, precum dacă au sau nu cazier. Cei care au cazier nu vor avea voie să lucreze în zonele în care se lucrează la produse încă nelansate.

De asemenea, vizitatorii din fabricile în care sunt produse dispozitive de la Apple vor trebui să își prezinte actul de identitate în original, iar gardienii vor trebui să țină o evidență strictă a angajaților care au în posesie produse sau componente sensibile. Nu numai atât, dar vor fi instalate alarme care vor fi declanșate în cazuri neobișnuite. De exemplu, va fi contorizat timpul pe care fiecare componentă îl petrece într-un anume loc (în depozit, pe linia de asamblare, etc.). Dacă apar întârzieri neprevăzute, acestea vor fi marcate de alarme.

Și mai interesant este că acest sistem de alarmă este unul proprietar, dezvoltat de Apple. Compania va oferi aceste sisteme către fabrici, software-ul fiind instalat pe computere Mac Mini. Un avantaj al sistemului va fi că Apple va putea vedea în timp real dacă producătorul va încerca să accelereze producția artificial, sărind anumiți pași în controlul calității, de exemplu.

Nici vehiculele și echipamentul care intră  în fabrici nu scapă de noi reguli. Toate vehiculele trebuie filmate din toate cele patru laturi, pentru a elimina unghiuri moarte. Apoi, toate prototipurile vor fi distruse. Această politică exista și în trecut, însă de acum procesul va fi și filmat, iar înregistrarea va fi păstrată 180 de zile.

Rămâne de văzut cât de eficiente vor fi aceste măsuri în prevenirea leak-urilor, însă cele care au loc în fabricile Foxconn sunt doar o parte din total. Foarte multe informații despre produse Apple nelansate sunt transmise de surse anonime verbal, de asemenea, anumite componente sunt produse în alte fabrici decât cele care sunt responsabile cu asamblare.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult