Apple va folosi ecrane OLED LTPO Samsung la 120 Hz pentru iPhone 13 Pro

23.03.2021
Apple va folosi ecrane OLED LTPO Samsung la 120 Hz pentru iPhone 13 Pro

Apple a rămas singura companie din clasamentul celor mai mari producători de smartphone-uri care nu livrează dispozitive cu ecrane rapide. După ce a fost una dintre primele companii care a livrat tablete cu ecrane la 120 Hz, modelul iPad Pro 10.5” fiind lansat în 2017, Apple a amânat utilizarea de display-uri rapide, probabil din considerente de consum de energie. În 2021, compania ar putea însă oferi atât baterii mai mari, cât și componente mai eficiente din punct de vedere al consumului, dar numai modelele de top ar putea beneficia de noile ecrane rapide.

Samsung va fi singurul furnizor de ecrane LTPO pentru Apple

Se pare că Samsung se pregătește să treacă o parte din liniile sale de producție de ecrane OLED de tip LTPS la producție de ecrane LTPO. Ecranele LTPO au fost deja folosite de companie pentru realizarea modelelor Galaxy Note20 Ultra și seriei Galaxy S21, putând oferi frecvențe variabile între 10 și 120 Hz. Acest lucru va asigura o experiență de utilizare și mai fluidă pe iPhone, cât și posibilitatea de a implementa capabilitatea de „always-on display”, ceva ce nu a existat până în prezent pe aceste telefoane.

Aceste ecrane sunt semnificativ mai scumpe, întrucât durează două săptămâni în plus procesul de producție. Din acest motiv, acestea vor fi folosite doar pe seria iPhone 13 Pro, nu și pe modelele standard și Mini. Tot din acest motiv, doar Samsung va fi singurul producător care va oferi ecrane pentru modelele 13 Pro și 13 Pro Max.

Restul dispozitivelor din gama iPhone 13 vor primi o combinație de ecrane OLED de la LG și BOE, cel mai probabil la 60 Hz.

Zvonurile din prezent spun că nu ar trebui să ne așteptăm la diferențe foarte mari între design-ul iPhone 12 și 13. Este posibil ca notch-ul să fie puțin micșorat pe verticală, în timp ce unul dintre modele ar putea renunța complet la port-ul Lightning. Lansarea ar putea avea loc în luna septembrie, așa cum face Apple de mulți ani. În 2020, evenimentul online a avut loc abia în octombrie, din cauza întârzierilor cauzate de pandemia de COVID-19.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult