Apple taie masiv din producția iPad, pentru a livra mai multe telefoane iPhone 13

Autor: Aurelian Mihai 02.11.2021
Apple taie masiv din producția iPad, pentru a livra mai multe telefoane iPhone 13

Apple ar fi redus cu până la 50% producția iPad, realocând stocurile de componente esențiale pentru a crește livrările iPhone 13.

Deși resimte efectele crizei de semiconductoare mai puțin acut decât alți jucători din industrie, Apple tot are dificultăți cu acoperirea cererii foarte mari pentru generația iPhone 13 și noul Apple Watch Series 7, stocurile insuficiente cauzând timpi de așteptare tot mai mari la livrare.

Problema nu ar fi inabilitatea partenerilor Apple de a fabrica asambla suficient de repede noul iPhone, ci disponibilitatea redusă a anumitor componente esențiale. Potrivit surselor din industrie, citate de publicația Nikkei Asia, Apple a trebuit să ”reducă drastic” producția iPad pentru a putea garanta stocuri suficiente componente pentru producția iPhone 13, în condițiile în care cele din urmă au parte oricum de cerere mult mai mare.

Totodată, fanii Apple care nu dispun de buget pentru iPhone 13 se pot aștepta să găsească mai puține stocuri iPhone din generațiile anterioare, eventual la prețuri umflate.

Cert este că în ciudat dificultăților aparente, vânzările iPad au fost consistente pe tot parcursul acestui an, livrările atingând 40.3 milioane de unități. Din păcate, pe măsură ce de apropiem de perioada sărbătorilor de iarnă, șansele de a primi la timp un exemplar din noua generație iPad vor scădea probabil în mod considerabil.

Potrivit analiștilor, actuala criză de semiconductoare va persista cel puțin și în prima jumătate a anului viitor.