Apple va contribui cu 1 miliard de dolari la cel mai mare fond de investiţii în tehnologie din lume

05.01.2017
Apple va contribui cu 1 miliard de dolari la cel mai mare fond de investiţii în tehnologie din lume

Apple va contribui cu 1 miliard de dolari la SoftBank Vision Fund, cel mai mare fond de investiţii în tehnologie din lume. Informaţia a fost confirmată de un purtător de cuvânt al companiei pentru Business Insider.

Printre entităţile care mai contribuie la fond se numără guvernul Arabiei Saudite, Foxconn, co-fondatorul Oracle Larry Ellison şi Qualcomm. Cele mai mari sume vor fi investite în Vision Fund de către fondul de investiţii de stat din Arabia Saudită (45 de miliarde de dolari) şi de SoftBank (25 de miliarde de dolari).

SoftBank este un conglomerat care deţine cel mai mare operator de pe piaţa de telefonie mobilă din Japonia şi operatorul mobil american Sprint. SoftBank a iniţiat Vision Fund, care va investi în tehnologii precum inteligenţa artificială sau automobile inteligente.

Anul trecut, Apple a mai investit 1 miliard de dolari în Didi Chuxing, compania numită şi „Uber din China”.

Acesta nu este singurul fond lansat recent care se concentrează pe tehnologie. Bill Gates, susţinut de alţi miliardari din sectorul tehnologic şi alte domenii, a anunţat un nou fond de investiţii, numit Breakthrough Energy Ventures. Acesta va avea o valoare de 1 miliard de dolari şi va investi în noi tehnologii care vor permite generarea de energie verde.

Breakthrough este susţinut, în prima fază, de 20 de investitori, printre care se mai numără: Mark Zuckerberg (directorul executiv al Facebook), Jack Ma (preşedintele Alibaba), Jeff Bezos (fondatorul Amazon.com), Marc Benioff (fondatorul Salesforce.com), Richard Branson (fondatorul Virgin Group) şi Hasso Plattner (cofondator SAP).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult