Mai mulţi miliardari, în frunte cu Bill Gates, lansează un fond care va investi în surse de energie verde

12.12.2016
Mai mulţi miliardari, în frunte cu Bill Gates, lansează un fond care va investi în surse de energie verde

Bill Gates, susţinut de alţi miliardari din sectorul tehnologic şi alte domenii, a anunţat un nou fond de investiţii, numit Breakthrough Energy Ventures. Acesta va avea o valoare de 1 miliard de dolari şi va investi în surse de energie verde, regenerabile.

 

Breakthrough este susţinut, în prima fază, de 20 de investitori, printre care se mai numără: Mark Zuckerberg (directorul executiv al Facebook), Jack Ma (preşedintele Alibaba), Jeff Bezos (fondatorul Amazon.com), Marc Benioff (fondatorul Salesforce.com), Richard Branson (fondatorul Virgin Group) şi Hasso Plattner (cofondator SAP).

Gates şi-a anunţat anul trecut intenţia de a lansa un astfel de fond la discuţii despre mediu care au avut loc la Paris.

 

Fondul este gândit pentru a investi bani pentru o perioadă de 20 de ani. Vor fi susţinute companiile care vin cu noi tehnologii pentru producerea energiei curate.

 

 

Iniţiativa a venit cu puţin timp înainte ca Donald Trump să preia oficial funcţia de preşedinte al SUA. Acesta a anunţat printre mebrii guvernului persoane care sunt sceptice în ceea ce priveşte existenţa schimbărilor climatice provocate de poluare. Printre aceştia se numără Scott Pruitt, care va conduce Environmental Protection Agency. Pruitt este un apropiat al marilor companii petroliere şi un oponent al politicilor de reducere a emisiilor de carbon promovate de fostului preşedinte Obama. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult