Bitcoin a avut în 2018 cel mai slab T1 din istoria sa, cu o scădere de 45%

31.03.2018
Bitcoin a avut în 2018 cel mai slab T1 din istoria sa, cu o scădere de 45%

Potrivit specialiştilor, Bitcoin este pe drumul cel bun după cel mai slab prim trimestru al său, înregistrând o pierdere de peste 114 miliarde de dolari, marcând o scădere de peste 45%, potrivit Mediafax.

 

Declinul cotaţiei din T1 2018 este cel mai mare din perioadele similare din istoria acestei criptomonede, scăzând de la peste 13.000 de dolari cât înregistra pe 1 ianuarie, la sub 7.000 de dolari în ultima săptămână.

 

Un alt declin major, cu o scădere a preţului de aproape 38%, a mai fost consemnat în 2014, potrivit datelor furnizate de CoinDesk care urmăreşte preţul Bitcoin de la mijlocul anului 2010.

 

CNBC a analizat performanţele de preţ ale monedei virtuale în primele trimestre ale fiecărui an, începând cu 2011. Bitcoin a înregistrat o scădere în 5 din cele 8 trimestre urmărite, care includ actualul trimestru al anului 2018.

 

Cea mai mare creştere a preţului la această criptomonedă a fost de 599%, în primul trimestru al anului 2013.

 

Bitcoin a înregistrat o creştere bruscă şi în 2017, când atins un nivel record de peste 19.000 de dolari, la sfârşitul anului trecut.

 

Cu toate acestea, în 2018 s-a confruntat cu o intenţie mai riguroasă în materie de reglementare, care a dus la destabilizarea criptomonedei.

 

 

Liderul băncii centrale din Italia a declarat, după întâlnirea G-20 din Argentina, că monedele digitale prezintă riscuri, însă nu ar trebui să fie interzise, potrivit Reuters.

 

Folosirea bitcoin permite oamenilor să treacă peste bănci şi peste alte procese tradiţionale de plată pentru a cumpăra bunuri şi servicii în mod direct. Băncile şi alte instituţii financiare s-au arătat îngrijorate de asocierea bitcoin cu spălarea de bani şi infracţiunile online.

La începutul lunii martie, Bill Gates, fondatorul Microsoft, declara că anonimatul monedelor virtuale nu este un lucru bun, pentru că prin folosirea lor se pot achiziţiona droguri, se pot finanţa atentate teroriste sau se pot spăla bani, relatează BBC. Fondatorul Microsoft a precizat că anonimatul criptomonedelor împiedică autorităţile să demaşte spălarea de bani sau finanţarea atacurilor teroriste. El crede că actualul val speculativ de oferte iniţiale de criptomonede (ICO) este extrem de riscant pentru investitorii pe termen lung.

 

Bitcoin este o monedă virtuală inventată în urmă cu nouă ani, al cărei curs fluctuează liber şi care nu este susţinută de vreun guvern sau bancă centrală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult