Bitcoin a depășit pragul de 50.000 dolari și nu dă semne de încetinire

17.02.2021
Bitcoin a depășit pragul de 50.000 dolari și nu dă semne de încetinire

Susținerea arătată de Elon Musk și anunțul cumpărării de către Tesla a 1.5 miliarde dolari în monede Bitcoin pare că a dat curaj și altor investitori cu buzunare adânci.

Sunt tweet-urile lui Elon Musk o strategie bună de investiții? Pentru el și compania pe care o conduce, aparent da. În mod normal, gestul lui Elon Musk de a susține public un activ în care tocmai a investit masiv, în anticiparea creșterii valorii acestuia, ar fi considerat tentativă de manipulare a pieței și urmat de investigații pentru încălcări ale legilor în domeniu. Însă cum piața de criptomonede funcționează în afara sferei de influență a legilor care guvernează piețele bursiere tradiționale, gestul lui Elon Musk pentru susținerea Bitcoin va rămâne cel mai probabil fără consecințe de ordin legal și, oricum, foarte profitabil.

Bitcoin

Ca la un semn, gesturile prin care Elon Musk și-a arătat susținerea pentru monedele Bitcoin și Dogecoin, afișând simbolul acestora pe contului său de Twitter, au antrenat episoade frenetice de cumpărare. Spre exemplu, prețul Dogecoin a crescut cu peste 50% în doar câteva ore.

Faptul că Tesla a convertit 1,5 miliarde USD în Bitcoin a fost catalogat de unii analiști drept o ”investiție extrem de riscantă” și ”nebună”, subliniind că Tesla ar putea pierde ca la un joc de noroc aproape tot din venitul net din 2020, dacă prețul Bitcoin ar scădea cu 50%.

Între timp, un număr de bănci și companii fintech, inclusiv Mastercard , Bank of New York Melloncorp , Visa , PayPal și Square, au recunoscut cererea pentru tranzacții în criptomonede și au început să sprijine Bitcoin și alte câteva monede.

Bitcoin

„Mastercard nu este aici pentru a vă recomanda să începeți să utilizați criptomonede”, precizează compania într-un comunicat de presă. „Dar suntem aici pentru a permite clienților, comercianților și companiilor să mute valoarea digitală – tradițională sau criptografică – oricum doresc. Ar trebui să fie alegerea ta, sunt banii tăi. ”

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult