Cât mai valorează Apple acum, după căderile masive pe bursă motivate de Coronavirus

23.03.2020
Cât mai valorează Apple acum, după căderile masive pe bursă motivate de Coronavirus

Apple atins în luna august 2018 pragul de 1000 miliarde de dolari valoare de piaţă, doar o lună mai târziu fiind urmată în acest top exclusivist de gigantul Amazon. Însă acest titlu a mai fost păstrat doar până în ultimele 10 minute ale sesiuni de tranzacţionare la bursă  de vinerea trecută.

De la un vârf de 327 dolari atins pe 12 februarie 2020, acţiunile Apple au coborât vineri 20 martie la o un minim de 228 dolari, ducând valoarea de piaţă a companiei la 998 milioane dolari. Doar o fluctuaţie de moment, apărută chiar în ultimele minute ale sesiunii de tranzacţionare, a împins cotaţia acţiunilor la 229.24 dolari, respectiv 1.003 trilioane dolari valoare de piaţă.

Potrivit unor surse neoficiale, Apple va raporta pentru trimestrul curent (al doilea trimestru fiscal) venituri sub nivelul de 263 miliarde dolari anunţat pentru luna ianuarie.

Complet predictibilă, scăderea vânzărilor Apple vine pe fondul frânării bruşte a consumului şi oprirea generalizată a activităţilor economice, lăsând populaţia rămasă în carantină la domiciliu fără siguranţa unui loc de muncă.

În ciuda faptului că produsele Apple se bucură de popularitate enormă, orientarea aproape exclusivă spre gama premium lasă compania într-o poziţie vulnerabilă în perioadele de criză economică

Piaţa bursieră din SUA a înregistrat doar în ultima lună o scăderede 35%, reprezentând cea mai slabă performanţă lunară din 1928 şi până în prezent. Cu slabe perspective pentru depăşirea epidemiei COVID-19 în viitorul apropiat, progresul evenimentelor indică tot mai clar intrarea într-o perioadă de recesiune economică globală, cu efecte majore şi de lungă durată inclusiv pentru coloşi de talia Apple.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult