CeBIT, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume, se închide

03.12.2018
CeBIT, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume, se închide

CeBIT, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume, nu va mai fi organizat începând cu 2019. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Deutsche Messe, în urma rezultatelor sub aşteptări din 2018, numărul vizitatorilor şi al expozanţilor scăzând foarte mult în ultimii câţiva ani. La sfârşitul anilor ‘90 şi începutul anilor 2000, CeBit era considerat cel mai mare târg de tehnologie din lume.

Acum că alte evenimente similare precum CES, Computex, MWC şi IFA domină piaţa mondială de târguri şi convenţii ale dezvoltatorilor de tehnologie, fiecare fiind poziţionat pe o nişă diferită, nu este foarte mult loc pe piaţă pentru încă un show de tehnologie „generalist”, în ciuda faptului că CeBIT era unul dintre cele mai vechi. Se pare însă că atmosfera de la CeBIT era complet diferită, fiind mai apropiată de cea a unui târg sau festival decât concurenţii săi de pe piaţă, lucru care era apreciat de către cei care merg la acest gen de evenimente mai des.

Conform CEO-ului Deutsche Messe, Jochen Kockler, CeBIT va continua să existe într-o formă restrânsă în cadrul altui eveniment de tehnologie care are loc în celebra sală de evenimente: Hanover Fair. Acesta acoperă toate laturile industriei de tehnologie, iar CeBIT, orientat către tehnologie pentru consumatori ar putea fi adaptat la o secţiune din acest eveniment mult mai mare.

Ultima ediţie a CeBIT a avut loc între 11 şi 15 iunie, cu un număr de aproximativ 2.800 de expozanţi din 70 de ţări. Acest număr era cu 200 mai mic decât în anul precedent şi reprezenta doar un sfert din perioada de glorie a evenimentului. Recordul de vizitatori în perioada „bulei dot-com” a fost de 850.000 de persoane, cu mult peste cifrele înregistrate în ultimii câţiva ani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult