Cei care se tem de tehnologia 5G au început să atace angajații companiilor telecom

05.06.2020
Cei care se tem de tehnologia 5G au început să atace angajații companiilor telecom

Războiul unora cu tehnologia 5G a luat o turnură și mai periculoasă, după ce lucrători care instalează sau întrețin echipamente au început să fie agresați în Marea Britanie.

Potrivit presei britanice, au fost raportate, după 30 martie, peste 200 de cazuri în care ingineri și tehnicieni care lucrează la rețelele telecom au fost agresați de cei care se tem de presupusele efecte nocive pe care le-ar avea tehnologia 5G.

Naveed Qureshi a fost amenințat de o femeie în timp ce lucra, iar ulterior aceasta a mai adus un prieten pentru a face împreună scandal. Femeia l-a acuzat pe Qureshi că este un criminal, direct responsabil de o parte din pandemia COVID-19. Inginerul, angajat al companiei Openreach, nici măcar nu lucra la antene 5G, ci făcea alte lucrări de întreținere pentru rețeaua de telecomunicații.

Potrivit Wired, un alt inginer a fost scuipat în față, iar ulterior a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Altul a fost înjunghiat în Londra și a ajuns la spital.

Mai mult, unui angajat al Openreach i s-a promis că va avea probleme dacă instalează antene 5G într-o zonă, iar un alt lucrător a fost amenințat cu o cărămidă. Compania nu este implicată în instalarea de echipamente 5G și a lansat o campanie de informare în acest sens.

Atacurile asupra echipamentelor și angajaților companiilor telecom s-au rărit în ultima perioadă, după ce au atins un vârf în luna aprilie.

Chiar și așa, incidentele sunt frecvente. O stație de bază 5G a fost incediată la doar câteva zile după ce a fost montată, iar poliția din orașul Derby, Marea Britanie, a deschis o anchetă.

Foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI:

Escrocheria 5GBioShield. A apărut stick-ul anti-5G care costă cât un telefon

Atacuri asupra antenelor 5G în SUA din cauza teoriilor conspiraționiste

COVID-19 și 5G. Celebritățile care susțin că boala este provocată de această tehnologie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult