COVID-19 și 5G. Celebritățile care susțin că boala este provocată de această tehnologie

13.04.2020
COVID-19 și 5G. Celebritățile care susțin că boala este provocată de această tehnologie
Foto: Pixabay

Tehnologia 5G a fost criticată de mulți oameni încă de la apariție, dar subiectul a devenit și mai fierbinte după ce implementarea acesteia a fost asociată de anumite voci cu pandemia COVID-19.

Mai multe celebrități au pus gaz pe foc după ce au susținut că sunt de acord cu teoria conform căreia există o legătură între 5G și boala COVID-19, care răvășește planeta.

Până acum, studiile serioase au demonstrat că radiațiile emise de rețelele de telecomunicații, care sunt ne-ionizante, nu provoacă probleme de sănătate. Trebuie precizat că şi aceste radiaţii pot fi dăunătoare în doze foarte mari şi dacă eşti expus la ele timp îndelungat, deoarece pot încălzi ţesuturile (ex.: cuptorul cu microunde). De aceea, majoritatea smartphone-urilor şi telefoanelor au „scuturi” interne care nu permit niveluri de radiaţie dăunătoare şi sunt testate pentru a înseplini anumite cerinţe şi a fi compatibile cu standardele în vigoare. „Spre deosebire de radiaţa ionizantă, radiaţia ne-ionizantă nu afectează ADN-ul astfel încât să se ajungă la apariţia cancerului. Singurul efect observat la oameni este încălzirea ţesutului”, potrivit United States National Cancer Institute. Astfel organizaţia a concluzionat că radiaţiile electromagnetice emise de telefoanele mobile nu sporesc riscul de cancer la creier sau în alte zone ale corpului.

Printre celebritățile care susțin legătura dintre 5G și COVID-19 se numără actorul Woody Harrelson și cântăreața M.I.A.

Harrelson a legat apariția coronavirusului de instalarea de antene 5G în Wuhan, China. Starului din „Cheers” i s-a alăturat și colegul de breaslă John Cusack. „5 – G se va dovedi a fi foarte dăunătoare pentru sănătatea oamenilor”, a scris actorul pe Twitter.

M.I.A. crede că tehnologia 5G slăbește corpul și îl face mai vulnerabil la boli precum cea provocată de noul coronavirus.

Pugilistul Amir Khan se numără și el printre cei care susțin teoria. Acesta a realizat mai multe clipuri video bizare în care dă vina pe 5G pentru apariția pandemiei.

Teama i-a determinat pe unii adepți mai radicali ai teoriei să acționeze, iar mai multe celule 5G au fost distruse în Marea Britanie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult