Cel mai mare retailer din lume renunță la roboți și va angaja oameni în schimb

03.11.2020
Cel mai mare retailer din lume renunță la roboți și va angaja oameni în schimb
Foto: Profimedia Images

Cel mai mare retailer din lume, Walmart, a renunțat la contractul pe care îl avea cu un furnizor de roboți și va angaja, în schimb, oameni.

Compania a constatat că angajații pot îndeplini la fel de bine ca mașinile sarcinile, potrivit CNBC.

Roboții erau furnizați de compania Bossa Nova Robotics. Un purtător de cuvânt al Walmart a declarat pentru Wall Street Journal că retailerul avea în magazine aproximativ 500 de roboți atunci când contractul a fost oprit.

Citește și: Topul țărilor cu cei mai mulți roboți la 10.000 de angajaţi. Iată cum stătea România

Compania a înregistrat o creștere semnificativă a veniturilor în timpul pandemiei, pe măsură ce oamenii au făcut stocuri de alimente și alte produse. În al doilea trimestru ala cestui an, vânzările aproape s-au dublat. Astfel, Walmart a trebuit să găsească modalități pentru a aproviziona mai repede rafturile golite.

Unor oameni nu le place să fie încojurați de roboți atunci când sunt la cumpărături

Oamenii s-au dovedit a fi la fel de buni ca roboții în îndeplinirea acestei sarcini. Mai mult, unii clienți sunt deranjați de prezența roboților.

Citește și: Un robot care servește bere într-un bar a devenit o atracție locală

Totuși, Walmart va continua să experimenteze cu noile tehnologii. Compania a anunțat că va transforma patru magazine în „laboratoare e-commerce” în care va testa noi unelte digitale și strategii.

Retailerul american este compania cu cele mai mari venituri din lume. În 2019, Walmart a înregistrat vânzări de 514,4 miliarde de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult