Cel mai mare retailer din lume renunță la roboți și va angaja oameni în schimb

Autor: Adrian Popa 03.11.2020
Cel mai mare retailer din lume renunță la roboți și va angaja oameni în schimb
Foto: Profimedia Images

Cel mai mare retailer din lume, Walmart, a renunțat la contractul pe care îl avea cu un furnizor de roboți și va angaja, în schimb, oameni.

Compania a constatat că angajații pot îndeplini la fel de bine ca mașinile sarcinile, potrivit CNBC.

Roboții erau furnizați de compania Bossa Nova Robotics. Un purtător de cuvânt al Walmart a declarat pentru Wall Street Journal că retailerul avea în magazine aproximativ 500 de roboți atunci când contractul a fost oprit.

Citește și: Topul țărilor cu cei mai mulți roboți la 10.000 de angajaţi. Iată cum stătea România

Compania a înregistrat o creștere semnificativă a veniturilor în timpul pandemiei, pe măsură ce oamenii au făcut stocuri de alimente și alte produse. În al doilea trimestru ala cestui an, vânzările aproape s-au dublat. Astfel, Walmart a trebuit să găsească modalități pentru a aproviziona mai repede rafturile golite.

Unor oameni nu le place să fie încojurați de roboți atunci când sunt la cumpărături

Oamenii s-au dovedit a fi la fel de buni ca roboții în îndeplinirea acestei sarcini. Mai mult, unii clienți sunt deranjați de prezența roboților.

Citește și: Un robot care servește bere într-un bar a devenit o atracție locală

Totuși, Walmart va continua să experimenteze cu noile tehnologii. Compania a anunțat că va transforma patru magazine în „laboratoare e-commerce” în care va testa noi unelte digitale și strategii.

Retailerul american este compania cu cele mai mari venituri din lume. În 2019, Walmart a înregistrat vânzări de 514,4 miliarde de dolari.