CEO de companie de tehnologie, suspendat după ce a participat la asaltul asupra Capitoliului

08.01.2021
CEO de companie de tehnologie, suspendat după ce a participat la asaltul asupra Capitoliului
Foto: captură de ecran

Un CEO al unei companii de tehnologie din Chicago a fost suspendat din funcție după ce a participat la asaltul asupra clădirii Congresului american.

Bradley F. Rukstales este acuzat de intrare neautorizată într-o clădire federală. Bărbatul conduce firma Cogensia, care oferă soluții de marketing bazate pe date.

Brad Rukstales (Foto: Twitter/@brad_rukstales)

Într-un mesaj publicat joi pe Twitter, Rukstales și-a cerut scuze pentru faptul că a intrat în Capitoliu. „Într-un moment de foarte slabă judecată, după protestul din 6 ianuarie în Washington, am urmat sute de alți oameni printr-un set de uși deschise în clădirea Capitoliului pentru a vedea ce se întâmplă înăuntru”, a scris el.

Rukstales a condamnat apoi incidentul și violențele care au dus, în final, la moartea a cinci persoane: „Condamn violența și distrugerile care au avut loc în Washington”.

Citește și:

Social media vs. Trump partea a doua: Facebook continuă suspendarea, TikTok ia măsuri

Cântărețul Jamiroquai, confundat cu unul dintre protestatarii de la Capitoliu, are o reacție sarcastică

Compania de tehnologie a anunțat că CEO-ul său a fost suspendat până când va fi luată o decizie finală. „Acțiunile lui nu reflectă politicile și valorile firmei noastre”, a transmis Cogensia. Conducerea interimară a fost preluată de directorul operațional Joel Schiltz.

Miercuri, 6 ianuarie, sute de oameni au intrat, ilegal și instigați de Donald Trump, în clădirea Capitoliului în timp ce aleșii confirmau alegerea lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA.

Brad Rukstales este CEO al companiei Cogensia de 19 ani. El a donat frecvent bani republicanilor, inclusiv 2.600 de dolari pentru campania electorală a președintelui actual Donald Trump.

Sursa: Business Insider

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult