Social media vs. Trump partea a doua: Facebook continuă suspendarea, TikTok ia măsuri

08.01.2021
Social media vs. Trump partea a doua: Facebook continuă suspendarea, TikTok ia măsuri

Rețelele de socializare continuă să îl blocheze pe Donald Trump, la mai bine de 24 de ore de la evenimentele din Washington, care au dus la acțiuni împotriva conturilor președintelui SUA. În timp ce Twitter deja i-a redat accesul la contul @realDonaldTrump, unde Trump deja a publicat un nou clip, semnificativ mai temperat, în care promite o tranziție ordonată către noua administrație și condamnă acțiunile protestatarilor care au avut loc miercuri în clădirea Capitoliului, Facebook și TikTok aplică reguli și mai stricte. Mark Zuckerberg a făcut un anunț pe pagina sa de Facebook în care clarifică situația.

Mark Zuckerberg îi va limita contul de Faceobok al lui Donald Trump pentru următoarele câteva săptămâni

Mesajul lui Mark Zuckerberg spune că de-a lungul ultimilor ani, lui Donald Trump i-a fost permisă utilizarea platformei Facebook atât timp cât s-a conformat regulamentului, iar din când în când conținut publicat de acesta a fost eliminat sau a fost marcat corespunzător, atunci când se depărta de ceea ce e permis pe platformă. Totuși, în urma evenimentelor recente, contextul este complet altul, iar președintele „a instigat la violență împotriva unui guvern ales democratic”.

Din acest motiv, conturile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump vor fi suspendate pe termen nedeterminat, dar durata minimă va fi de măcar două săptămâni, până când acesta va preda mandatul de președinte către Joe Biden.

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining…

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, January 7, 2021

TikTok a luat de asemena măsuri, însă nu împotriva conturilor lui Trump. Asta pentru că Trump nu are conturi pe TikTok. Ar fi fost și ciudat să dețină așa ceva, întrucât acesta a încercat în repetate rânduri să oprească accesul la această rețea pe teritoriul SUA, fiind vorba despre o rețea chinezească.

Totuși, TikTok va elimina toate clipurile cu discursurile lui Trump în care vorbește despre alegeri fraudate, în care încurajează protestatarii și în care protestatarii de pe 6 ianuarie apar. De altfel, hashtag-uirile #stormthecapitol și #patriotparty vor fi limitate în reach pe platformă. Aceste clipuri vor fi limitate sau eliminate pe baza politicii despre dezinformare.

În cele din urmă, Twitter i-a reactivat funcțiile de publicare lui Donald Trump după ce și-a șters ultimele trei mesaje publicate. Trump a publicat un nou discurs, mai moderat, pe platformă:

Sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult