CEO-ul ASUS părăseşte compania. Divizia de smartphone-uri va fi reorientată către gameri şi utilizatori exigenţi

14.12.2018
CEO-ul ASUS părăseşte compania. Divizia de smartphone-uri va fi reorientată către gameri şi utilizatori exigenţi

La sfârşit de an, ASUS pare să facă nişte schimbări mult aşteptate, după ce eforturile sale pe piaţa de dispozitive mobile nu par să fi primit reacţiile pe care compania şi le-a dorit. Astfel, CEO-ul companiei, Jerry Shen, a anunţat că va renunţa la acest post începând de la 1 ianuarie, urmând o perioadă de „transformare” a companiei şi trecerea la o structură de conducere co-CEO, prin care atenţia să fie concentrată pe două segmente ale pieţei mobile: gameri şi utilizatori exigenţi.

Strategia celor de la ASUS pe piaţa mobilă a început cu dispozitive revoluţionare la momentul respectiv precum Transformer şi Padphone, care însă nu s-au bucurat de succesul dorit la momentul respectiv. Apoi, seria de smartphone-uri ZenFone a avut parte de un start lent, dar a prins puţină popularitate în ultimii ani datorită preţurilor scăzute faţă de concurenţă. Un mare minus al business-ului de smartphone-uri al companiei a fost însă lipsa din ofertele operatorilor, telefoanele fiind vândute exclusiv prin magazine de electronice.

Conform Engadet, Jerry Shen va deveni chairman şi CEO pentru un startup de Internet of Things numit iFast, care va produce soluţii business-to-business. De asemenea, ASUS deţine 30% din iFast, deci tranziţia va fi uşoară, cele două companii având legături strânse. Shen chiar a declarat că va lucra pentru a ajuta compania ASUS să facă o tranziţie uşoară spre industria Internet of Things.

Rolul de CEO va fi astfel împărţit între şeful diviziei de PC-uri din cadrul ASUS, S.Y. Hsu şi şeful diviziei de suport pentru clienţi Samsun Hu. Aceştia vor prelua conducerea companiei pe 1 ianuarie 2019. Cel mai probabil, ASUS va limita oferta de smartphone-uri ieftine pe care le oferă acum şi se va concentra pe dezvoltarea de dispozitive similare cu ROG Phone sau cu ZenFone 5Z.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult