CEO-ul Huawei: „iPhone 12 este cel mai bun smartphone din lume”. Dorește să discute cu Joe Biden despre restricții

09.02.2021
CEO-ul Huawei: „iPhone 12 este cel mai bun smartphone din lume”. Dorește să discute cu Joe Biden despre restricții

După aproape un an de la ultimul interviu, Ren Zhengfei, CEO și fondator Huawei, rupe tăcerea și revine în spațiul public pentru o serie de declarații referitoare la situația companiei în raport cu SUA. Acesta dorește să întindă o ramură de măslin către noua administrație americană, exprimându-și dorința de a vorbi direct cu noul președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Aceste declarații publice din partea lui Ren Zhengfei vin la scurt timp după ce reprezentanții cabinetului lui Biden au confirmat că nu există planuri pentru a scoate companiile chineze care se regăsesc pe așa-numitul Entity List.

Ren Zhengfei, CEO și fondator Huawei, își dorește să discute cu Joe Biden despre restricțiile asupra companiei

„Aș primi cu plăcere apeluri telefonice [de la președintele Biden], iar mesajul ar fi în jurul dezvoltării comune și succesului ambelor părți. SUA își dorește creștere economică și China dorește de asemenea creștere economică”, a declarat Zhengfei, conform South China Morning Post.

„Dacă producția Huawei poate fi mărită, ar însemna mai multe oportunități pentru furnizorii de componente din SUA. Cred că asta va aduce beneficii ambelor părți. Cred că noua administrație vor lua în calcul aceste interese de afaceri odată ce vor începe să ia decizii despre noile lor politici. Încă sperăm că vom putea cumpăra cantități mari de materiale americane, componente și echipament ca să putem cu toții beneficia de pe urma creșterii Chinei.”

Totuși, în ciuda faptului că Zhengfei confirmă că Huawei are probleme din cauza restricțiilor SUA, acesta nu ia în considerare renunțarea la dispozitivele mobile proprii. Compania nu va vinde afacerile de pe acest segment de piață, chiar dacă o parte, Honor, a fost deja vândută către o altă entitate din China.

Acesta consideră că iPhone 12 este cel mai bun smartphone din lume

Pe de altă parte, CEO-ul, cunoscut drept admirator al companiei Apple, nu a ratat ocazia să laude cel mai nou smartphone al companiei americane dar și să pună în contrast acest model cu tehnologia 5G dezvoltată de Huawei. Acesta a spus că iPhone 12 este „cel mai bun smartphone din lume”, cu mențiunea că acesta justifică existența rețelelor 5G construite de Huawei:

„Clienții de pe segmentul high-end din Europa iubesc Apple. Din moment ce Huawei nu mai are telefoane premium, telefoanele Apple ne-au ajutat să demonstrăm că tehnologia 5G de la Huawei este bună.”

sursa: SCMP

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult