Chiar înainte de lansarea iPhone 14, o țară suspendă vânzările iPhone fără adaptor AC

06.09.2022
Chiar înainte de lansarea iPhone 14, o țară suspendă vânzările iPhone fără adaptor AC

Apple primește încă o amendă în Brazilia, autoritățile locale suspendând vânzările pentru telefoane iPhone livrate fără adaptor AC în cutia cu accesorii.

Potrivit informațiilor apărute în Registrul Federal din Brazilia, Ministerul de Justiție  a suspendat vânzarea tuturor modelelor iPhone care vin fără adaptor de alimentare în pachetul cu accesorii. Totodată, compania americană este amendată cu echivalentul a 2.3 milioane dolari, pentru practici care contravin intereselor consumatorilor. Astfel, consumatorii brazilieni mai pot achiziționa doar telefoane mai vechi de generația iPhone 12.

Autoritățile braziliene au decis să suspende aplicarea amenzii decise, atât timp cât Apple se conformează imediat solicitărilor pentru suspendarea de la vânzare a produselor incriminate și ia măsuri credibile pentru aducerea acestora la conformitate cu legislația locală.

În octombrie 2021, Ministerul Justiției a notificat Apple și Samsung despre lipsa de claritate a companiilor cu privire la motivul pentru care adaptorul de alimentare a fost eliminat din pachetul smartphone-urilor comercializate. În luna mai, guvernul brazilian a cerut autorității de reglementare pentru protecția consumatorilor să demareze proceduri administrative împotriva Apple și Samsung.

Odată cu lansarea Galaxy Z Flip4 și Z Fold 4 în Brazilia, Samsung a respectat solicitările autorităților braziliene pentru includerea unui adaptor AC cu noile smartphone-uri. În schimb, Apple ignoră în continuare această solicitare, riscând blocarea lansării iPhone 14 pe teritoriul acestei țări.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult