Compania Uber este acuzată că a angajat foşti agenţi CIA pentru a spiona concurenţa

29.11.2017
Compania Uber este acuzată că a angajat foşti agenţi CIA pentru a spiona concurenţa
Un fost director de securitate de la Uber a mărturisit în instanţă că firma tehnologică a avut colaboratori care au angajat ex-spioni CIA, pentru a se infiltra în calculatoarele concurenţei.
 
Procurorii federali americani investighează aceste declaraţii, care au determinat întârzierea pe termen nedefinit a procesului între Uber şi o altă companie tehnologică din domeniul transportului auto, Waymo.

Procesul, în care Waymo – companie deţinută de Alphabet, entitatea-mamă a Google – acuză Uber de furtul tehnologiei maşinilor autonome, ar fi trebuit să înceapă săptămâna viitoare.

Foto: Mediafax
 
Richard Jacobs, fost director al diviziei globale de inteligenţă a Uber, a declarat marţi că gigantul american a folosit echipe de spionaj, capabile să supravegheze concurenţa chiar şi peste hotare. Mai mult, spionii au avut în dotare dispozitive special concepute pentru „a nu lăsa urme”.
 
Jacobs a fost concediat de Uber în aprilie 2017, din motive nedivulgate.
 
Citiţi continuarea în Gândul
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult