Companie IT, fondată în Moscova și prezentă în România, iese de pe piața din Rusia

17.03.2022
Companie IT, fondată în Moscova și prezentă în România, iese de pe piața din Rusia
Dmitri Loshchinin, fondatorul Luxoft. (Foto: Profimedia Images)

Compania de tehnologie Luxoft, prezentă și în România, a anunțat că iese de pe piața din Rusia. Anunțul este important deoarece firma a fost fondată la Moscova în anul 2000 de actualul CEO, Dmitri Loschinin.

Filiala din România a anunțat că va sprijini mutarea în România a angajaților din Ucraina. „Peste 100 de angajati Luxoft si peste 200 de membri de familie au fost deja relocati cu succes în România și peste 200 de angajați români sunt implicați activ în integrarea lor”, a anunțat, printr-un comunicat, compania.

La nivel global, Luxoft și-a anunțat decizia de a părăsi piața din Rusia, unde are aproximativ 1.300 de angajați. Compania solicită încetarea imediată a agresiunii împotriva Ucrainei.

Luxoft anunță că a oferit milioane de dolari sub formă de sprijin financiar pentru angajații Luxoft Ucraina, familiile și comunitățile acestora și că va dona încă peste 300.000 de dolari către Crucea Roșie din Ucraina.

Citește și: Ucraina ar fi cerut de la SUA drone „kamikaze”. Aceste arme pot distruge moralul rușilor

„În plus, Luxoft încurajează angajații să-și doneze punctele de loialitate către Crucea Roșie Ucraina. Programul de loialitate este un program intern care permite oricărui angajat să câștige puncte atunci când finalizează anumite acțiuni (să participe la evenimente interne sau externe, să scrie articole etc.) și apoi să schimbe aceste puncte pentru recompense”, potrivit comunicatului.

Compania a intrat în România în 2008 după ce a achiziționat firma ITC Networks. În 2019, Luxoft, care are cartierul general în Elveția, a fost achiziționată de multinaționala americană DXC Technology.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult