Conferința digitală ENERGY NOW, EDIȚIA a II-a – Vineri 19 martie de la ora 10.00 cu participarea Ministrului Energiei

16.03.2021
Conferința digitală ENERGY NOW, EDIȚIA a II-a – Vineri 19 martie de la ora 10.00 cu participarea Ministrului Energiei

Gandul.ro organizează Conferința digitală LIVE „ ENERGY NOW” EDIȚIA a II-a, pe data de 19 martie, la ora 10:00, în direct online din studioul Gândul LIVE.

Piața energiei electrice a fost liberalizată începând cu 1 ianuarie 2021, așa cum piața gazelor a fost liberalizată anul trecut, pe 1 iulie. În acest moment, cei mai mulți consumatori casnici primesc energie de la furnizorii de ultimă instanță, însă de la 1 ianuarie ei pot opta pentru oferte mult mai avantajoase ale altor furnizori. Pentru alegerea unui nou furnizor poate fi folosit un comparator de prețuri. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a emis un ordin pentru aprobarea condițiilor de furnizare a energiei electrice de către furnizorii de ultimă instanță, începând cu data de 1 ianuarie2021.

Jurnalistul Bogdan Pavel, moderatorul conferinței, va discuta alături de invitații săi următoarele teme în cadrul evenimentului:

  • Cum și de ce să schimbi furnizorul de energie
  • Pe ce criterii să îți alegi furnizorul de energie
  • Cine formează piața furnizorilor de energie în România anului 2021
  • Scumpirea facturilor la energia electrică de la 1 ianuarie a.c. –motive și explicații
  • Din ce este formată factura de energie electrică, care sunt elementele fixe și care sunt cele variabile
  • Care sunt marile probleme de rezolvat ale pieței de energie din România în acest an având în vedere liberalizarea pieței
  • Cum a ajuns România importator de energie, în contextul resurselor existente
  • Investiții în infrastuctura energetică – ce s-a moștenit, ce capacități noi au fost puse în funcțiune
  • Care sunt planurile de investiții în energie pe 2021 – cui aparțin și cu ce obiective
  • Surse de finanțare ale investițiilor în infrastructura energetică
  • Modificări legislative sau acte normative ce urmează să reglementeze piața în 2021/ noi directive din partea UE/Reglementări interne
  • Schema de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficiență pe baza cererii de energie termică utilă
  • Despre uniunea energetică și acțiuni climatice – stabilirea bazei pentru tranziția către energia curată
  • Planul de dezvoltare strategică a sectorului energiei – cum este susținută dezvoltarea durabilă a sectorului de către statul român

Speakerii din partea autoritatilor confirmați în acest moment sunt:

➤ Virgil Daniel Popescu – Ministrul Energiei

➤ Paul Anghel, Director General ANPC

➤ Ion Lungu, Președinte AFEER (Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România)

➤ István-Loránt Antal, Președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale

➤ Dumitru Chisăliță – Președinte Asociația Energia Inteligenta

➤ Zoltan Nagy-Bege, vicepresedinte ANRE

➤ Corina Popescu – CEO Electrica

➤ Corneliu Bodea – Adrem CEO & CRE President

➤ Carla Parnică – Marketing & PR Manager Tinmar

Invitații noștri speciali vor aborda liberalizarea pieței de energie din România din punctul de vedere al consumatorilor, al furnizorilor, dar și al autorităților, pe data de 19 martie, de la ora 10:00, în direct pe pagina de Facebook Gândul, canalul de YouTube Gândul și pe www.gandul.ro.

Conferința digitală va fi susținută de articole în timp real publicate pe gândul.ro de jurnaliștii publicației, care vor acoperi temele și declarațiile participanților la eveniment.

Despre Gândul

Gândul.ro reflectă actualitatea socială, politică și economică prin unghiuri de abordare jurnalistică originale și informații exclusive. Articolele despre evenimente de impact sunt completate de materiale de lifestyle, reportaje și comentarii semnate de jurnaliștii noștri, pentru a oferi o cheie de lectură a prezentului celor peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună ai site-ului www.gandul.ro.

La începutul anului 2020, în luna februarie, publicația online a trecut printr-o schimbare radicală, atât ca design și platformă-suport, cât și ca denumire a domeniului, trecând de la gandul.info la gandul.ro. Schimbărilor de formă, suportul digital, echipamentele și studioului TV li s-au adăugat investiții în echipa de jurnaliști, în ideea creșterii calității conținutului.

Echipa gandul.ro s-a mărit și s-a concentrat atât pe conținutul editorial, cât și pe zona de content video, prin emisiunea Gândul LIVE moderată de Emma Zeicescu. De asemenea, la finalul anului trecut, publicația gandul.ro a lansat emisiunile Gândul Green și Gândul Financiar, difuzate pe site-ul www.gandul.ro și pe canalele de socializare ale publicației.

Publicația online gandul.ro a crescut constant de la începutul anului 2020, având lunar peste două milioane de cititori unici și peste 8 milioane de afișări.

Gândul face parte din grupul Gândul Media Network, singurul grup de presă din top 3 companii de presă online din România cu capital 100% românesc și cuprinde publicațiile gandul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, descoperă.ro, go4it.ro, verdict.ro, ciao.ro, apropotv.ro, go4games.ro, viitorulromaniei.ro și raziculacrimi.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult