Cum a ajuns Elon Musk așa bogat? Tesla valorează la bursă jumătate de trilion de dolari

25.11.2020
Cum a ajuns Elon Musk așa bogat? Tesla valorează la bursă jumătate de trilion de dolari

În cazul în care nu era evident modul în care Elon Musk a devenit al doilea cel mai bogat om din lume după ce la începutul anului era doar cel de-al 35-lea pe lista miliardarilor, ei bine Tesla s-a bucurat de o creștere imensă în ultimele luni. Astăzi, compania a depășit o valoare la bursă de peste 500 de miliarde de dolari americani, adică jumătate de trilion de dolari.

Tesla este cea mai valoroasă companie auto din lume

Tesla este deja cea mai valoroasă companie auto din lume, dar acum devine una dintre cele mai valoroase companii de orice fel. După o creștere de 4,6% ieri, Tesla a atins o cotație de piață de 545,62 miliarde de dolari, trimițând averea lui Elon Musk la o valoare de 128 de miliarde de dolari. Acesta avea o valoare estimată la „numai” 7,24 miliarde de dolari la începutul acestui an, când Tesla a atins o valoare minimă pentru 2020.

Prețul acțiunilor Tesla a crescut în ultimele câteva luni și datorită faptului că în decembrie, compania va fi adăugată în indexul S&P 500. Odată cu includerea companiei în acest index, investitorii care au fonduri urmărite de index vor cumpăra și mai mult acțiuni Tesla, crescând în consecință și mai mult valoarea companiei, lucru care va duce la vânzarea altor acțiuni ale companiilor care nu fac parte din S&P 500.

Dacă în urmă cu doi ani, companiile abia depășeau pentru prima dată pragul de 1 trilion de dolari în valoare la bursă, deja anul acesta, Apple, Amazon și Microsoft, toate companii care au depășit această valoare în ultimele luni, se pregătesc deja să depășească 2 trilioane de dolari.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult