Cunoscut analist: Apple va vinde mai puţine ceasuri inteligente în 2016 decât în 2015

04.10.2016
Cunoscut analist: Apple va vinde mai puţine ceasuri inteligente în 2016 decât în 2015
Apple Watch este singurul produs nou lansat de Apple de când frâiele companiei au fost preluate de către Tim Cook. Din nefericire pentru gigantul american, ceasul nu s-a dovedit a fi un succes de piaţă de proporţii, aşa cum a fost smartphone-ul iPhone. 
 
Reputatul analist specializat pe Apple Ming-Chi Kuo de la KGI Securities a transmis, într-o notă către clienţi, că Apple va vinde în acest an mai puţine ceasuri inteligente decât în 2015, în ciuda faptului că a fost lansat un model nou, numit „Series 2”. Kuo estimează livrări cu 15-25% mai mici.  

Analistul a găsit patru mari probleme pe care le are Apple Watch Series 2:

– Lipsa unor aplicaţii extraordinare
 
– Autonomie modestă a bateriei 
 
– Este dependent de iPhone
 
– Multi-touch s-ar putea să nu fie cea mai bună interfaţă pentru dispozitivele purtabile
 
 
Foto: Hepta
 
Apple nu publică, la rezultatele financiare, cifrele pentru Apple Watch. Firma de cercetare a pieţei IDC estimează că Apple a vândut 1,6 milioane de smartwatch-uri în cel de-al doilea trimestru al acestui an, în scădere cu 56,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult