Curând, orice comerciant va putea folosi propriul iPhone ca și terminal POS pentru plăți contactless

27.01.2022
Curând, orice comerciant va putea folosi propriul iPhone ca și terminal POS pentru plăți contactless

Problematic de procurat pentru micii proprietari de magazine și comercianții cu activitate ocazională, terminalele dedicate de tip POS sunt pe cale să fie înlocuite cu telefoane iPhone setate ca și terminal POS

Cel puțin în unele regiuni ale lumii, micii întreprinzători vor putea spune pas comisioanelor bancare și hățișul legal asociat obținerii unui terminal de plată POS, setând iPhone-ul pe care îl au deja în buzunar pentru acceptarea de plăți.

Totul pornește de la achiziția Mobeewave anunțată de Apple în anul 2020. Departe de a fi o exclusivitate Apple, platforma a fost deja testată în Canada, pe telefoanele Samsung echipate cu modul NFC. Apărând cu numele Samsung POS, funcționalitatea permitea posesorilor de telefoane Samsung compatibile să accepte plăți de la orice card contactless, precum și plăți NFC de la dispozitive compatibile Apple Pay, Samsung Pay și Google Pay.

Deocamdată nu este clar dacă tehnologiile Mobeewave vor fi redenumite și incluse sub serviciul Apple Pay, sau gigantul american va opta pentru lansarea acestui serviciu împreună cu un al partener din domeniul serviciilor de plată. Cel puțin în prima variantă, este plauzibil ca serviciul de tip iPhone POS să fi disponibil în regiunile unde Apple Pay este deja lansat (inclusiv România).

Noua funcționalitate iPhone va fi adăugată cu ajutorul unei actualizări iOS, urmândă să fie disponibilă chiar și pe telefoane Apple din generația actuală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult