Deși nu confirmă exit-ul din Europa, Oppo admite suspendarea temporară a operațiunilor din Germania

04.04.2023
Deși nu confirmă exit-ul din Europa, Oppo admite suspendarea temporară a operațiunilor din Germania

Deși au semnat cândva un contract de licențiere a brevetelor pe mai mulți ani, Oppo și Nokia au ajuns oricum în instanță pentru disputarea unor brevete legate de folosirea tehnologiilor 5G dezvoltate de compania finlandeză. Aparent, procesul nu merge deloc bine pentru Oppo, brandul controlat de gigantul BBK Electronics Corporation fiind nevoit să-și suspende operațiunile din Germania.

Compania finlandeză a înregistrat încă din anul 2021 mai multe procese împotriva Oppo, spunând că producătorul chinez folosește brevetele sale esențiale și non-esențiale fără licență. Acest lucru pare să se întâmple după ce Nokia a încercat să negocieze prelungirea contractului din 2018. Conform Nokia, contractul său de licențiere a expirat, însă Oppo continuă să folosească tehnologiile sale brevetate. Brevetele fac referire la tehnologii de conectivitate, interfețe grafice și capabilități de securizare a dispozitivelor. Compania spune că Oppo a refuzat oferta de a reînnoi contractul, dar continuă să folosească tehnologiile licențiate anterior, chiar și fără contract.

Oppo, al cărui sediu european se află în Germania, a comentat pentru publicația locală T3N pe tema anticipatei ieșiri din piața europeană, negând zvonurile. Totuși, compania admite suspendarea pe termen nedefinit a activității pe piața germană, în așteptarea unei rezoluții favorabile în disputa cu Nokia.

Trecerea de la optimism la speranță vine după ce doar luna trecută aflam despre planurile pe care Oppo și OnePlus le au pentru dezvăluirea unei noi game de produse pe parcursul anului 2023, disponibile pe „toate piețele europene existente”.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Nokia ar fi cerut o taxă de 2,50 euro per smartphone vândut, reprezentând taxele de licență. Însă adevărata problemă ar fi aceea că legile germane obligă ambele companii să semneze un acord cu Nokia valabil la nivel global. Iar cum Oppo și OnePlus sunt deținute de BBK Electronics, cel din urmă ar fi obligat să plătească taxe de licență pentru toate telefoanele vândute la nivel internațional.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult