Deși sunt printre cele mai performante, televizoarele Samsung QD-OLED nu se vând chiar atât de bine

16.01.2023
Deși sunt printre cele mai performante, televizoarele Samsung QD-OLED nu se vând chiar atât de bine

Samsung a dezvăluit anul trecut noua ofertă de televizoare QD-OLED, reprezentanți precum Samsung S95B impresionând atât prin suplețea și eleganța designului, dar mai ales prin calitatea imaginii afișate. Cu toate acestea, vânzările nu au mers chiar atât de bine pentru producătorul sud-coreean.

Potrivit explicației găsite de specialiștii companiei de analiză Omdia, vânzările sub așteptări nu sunt atât rezultatul ezitării cumpărătorilor la vederea prețului cu pornire de la 8200 Lei, cerut în magazinele din România pentru modelul cu diagonală 65 inch, pe cât o consecință a inabilității Samsung de a produce noile televizoare OLED în număr suficient de mare.

Concret, sud-coreenii s-au confruntat la începutul anului 2022 cu rate de apariție a defectelor pe liniile de asamblare mult peste limitele prognozate. Soluția găsită de Samsung DX (divizia companiei pentru televizoare) a fost să amâne lansarea seriei S95B pentru piețele de desfacere mai puțin importante. Chiar dacă rata de succes la fabricarea panourilor QD-OLED a trecut de 80% începând cu luna iulie 2022, a fost prea târziu pentru a mai recupera vânzările ratate în prima parte a anului.

Astfel, dacă Samsung spera să livreze peste 600.000 de televizoare QD-OLED în 2022, vânzările abia au trecut de 350.000 unități. Punând la socoteală și vânzările Sony A95K, o serie echipată tot cu panouri OLED furnizate de Samsung, livrările tot nu trec de 440.000 unități.

Vestea bună este că rata de succes tot mai mare la fabricarea ecranelor QD-OLED se va oglindi și în listele de prețuri, ieftiniri succesive ducând inevitabil către „pensionarea” vechilor soluții cu tehnologie LCD.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult