După ce a concediat jumătate dintre angajații Twitter, Elon Musk solicită unora să se întoarcă la muncă

07.11.2022
După ce a concediat jumătate dintre angajații Twitter, Elon Musk solicită unora să se întoarcă la muncă

Speculațiile cum că planul de restructurări pus pe repede înainte de noul CEO Twtitter, Elon Musk, a fost o greșeală care periclitează buna funcționare a serviciilor platformei de microblogging par deja confirmate de ezitările echipei de management bun care deja recheamă o parte dintre viitorii foști angajați înapoi la serviciu.

Aparent, conducerea companiei a realizat deja că măsura concedierii a fost primită pentru cel puțin o parte dintre angajații twitter, experiența și rolul acestora fiind de importanță esențială atât pentru buna funcționare a companiei, cât și pentru atingerea țelurilor îndrăznețe fixate de Elon Musk.

Potrivit informațiilor obținute chiar din rândul angajaților incluși în valul de concedieri prin email, unii dintre aceștia au fost abordați în mod separat, fie de șefii direcți sau prin alții reprezentanți ai companiei, pentru infirmarea deciziei inițiale de concediere. Deocamdată nu este clar dacă aceștia vor primi și bonusuri pentru decizia de a rămâne în companie, sau este de ajuns simpla infirmare a deciziei inițiale pentru includerea în planul de concediere colectivă.

Cert este că inițiativa pentru revizuirea planului de restructurare a companiei este un răspuns cerut insistent de diferitele divizii ale companiei, care și-au văzut activitatea perturbată sau chiar blocată prin reducerea drastică a personalului.

Bun concret, la doar o săptămână după confirmarea tranzacției prin care Elon Musk devine acționar majoritar al Twitter Și principal factor decizional, compania a anunțat concedierea a aproximativ 3800 de angajați, reprezentând aproximativ jumătate din personalul companiei. În justificarea acestei decizii, Elon Musk a precizat că Twitter pierde 4 milioane de dolari în fiecare zi, măsura reducerii personalului mult supradimensionat fiind esențială pentru aducerea companiei pe profit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult