Ecosistemul Apple numără acum 1.8 miliarde dispozitive active

28.01.2022
Ecosistemul Apple numără acum 1.8 miliarde dispozitive active

Ajutat de vânzările foarte bune obținute cu seria iPhone 13, Apple a anunțat profituri record pentru anul 2021, însă poate și mai impresionantă este dimensiunea căpătată de ecosistemul Apple, care a ajuns să numere peste 1.8 miliarde dispozitive active.

Cu siguranță, la acest rezultat a contribuit și fiabilitatea peste medie a produselor Apple, majoritatea dispozitivelor rămânând mulți ani în circulație, eventual, trecând prin mâinile a mai multor proprietari.

Arătând o creștere medie de 150 milioane dispozitive pe an, Apple raporta la începutul anului trecut 1.65 miliarde dispozitive active, respectiv 1.5 miliarde în 2020.

Compania nu detaliază câte dintre cele 1.8 miliarde dispozitive active în prezent sunt telefoane iPhone, însă știm deja că pragul de 1 miliard a fost trecut încă de anul trecut, după ce Apple a numărat 900 milioane utilizatori iPhone în anul 2019.

Potrivit definiției folosită de producătorul american, se consideră activ orice dispozitiv care s-a conectat la unul dintre serviciile Apple în ultimele 90 de zile. Numărătoarea cuprinde astfel o largă varietate de hardware Apple, precum smartphone-uri și tablete, smartwatch-uri, laptopuri și PC-uri.

Spre comparație, Google raporta anul trecut pentru ecosistemul Android nu mai puțin de 3 miliarde dispozitive active. Deși este deja foarte mare, cifra enunțată este cel mai probabil subestimată, deoarece numărătoarea nu include și acele dispozitive care nu folosesc serviciile Google (ex. telefoane cu Android comercializate în piețele asiatice, conectate la magazine alternative de aplicații).

Tot la acest capitol, Microsoft a anunțat săptămâna aceasta 1.4 miliarde dispozitive cu Windows 10 și Windows 11 folosite în mod activ. Totuși, cifra enunțată este umflată prin faptul că Microsoft a pus la socoteală și consolele de jocuri Xbox One și Xbox Series X / S, pe motiv că și acestea rulează o versiune modificată de Windows 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult