Elon Musk, CEO-ul și fondatorul Tesla și SpaceX, este acum cel mai bogat om din lume

08.01.2021
Elon Musk, CEO-ul și fondatorul Tesla și SpaceX, este acum cel mai bogat om din lume

Elon Musk este acum cel mai bogat om din lume, iar averea sa este acum estimată la peste 188 miliarde de dolari. Anterior, acest „titlu” era deținut de către Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, iar în trecut inclusiv Bill Gates, fondatorul Microsoft a deținut această titulatură. În urmă cu doar câteva luni, Musk se afla undeva pe sub locul 30, însă anul 2020 s-a dovedit a fi unul neașteptat de bun pentru afacerile miliardarului.

Elon Musk l-a depășit pe Jeff Bezos, CEO-ul Amazon

Lucrul care a contribuit cel mai mult la urcarea lui Elon Musk pe primul loc în topul miliardarilor din lume a fost compania Tesla. Din martie 2020 și până în prezent, deci în mai puțin de un an, prețul acțiunilor Tesla a crescut cu 830%. Astfel, Tesla a ajuns să fie cea mai valoroasă companie auto din lume, valoarea sa la bursă fiind mai mare decât cea a următorilor 10 concurenți cu renume de pe piață.

Elon Musk deține aproximativ 20% din acțiunile Tesla, în valoare de aproximativ 150 de miliarde, alături de alte 42 miliarde investite în alte acțiuni.

Desigur, Musk a reacționat la aceste vești pe contul său de Twitter în stilul său caracteristic. Mai întâi a publicat un mesaj în care spunea „Ce straniu”, după care a publicat un mesaj nou în care spunea „Ei bine, înapoi la treabă”.

Desigur, Tesla nu a fost întotdeauna o companie atât de valoroasă. De altfel, până în ultimii câțiva ani, Tesla nici măcar nu era o companie profitabilă, iar acțiunile sale nu valorau foarte mult. Totuși, succesul mașinilor Model 3 și Model Y și promisiunea Cybertruck-ului, care ar trebui să aducă motoare electrice pe piața de mașini pick-up, foarte populare în SUA, au dus la creșteri substanțiale.

Nu în ultimul rând, investitorii consideră că Tesla este o companie de viitor, întrucât este lider pe piața de mașini electrice, care se presupune că eventual vor depăși în vânzări și performanțe mașinile cu combustie internă. Deja multe orașe și chiar țări își propun să interzică mașinile poluante în următorii 20-30 de ani.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult