Tim Cook a refuzat să cumpere compania Tesla la 10% din valoarea de acum

23.12.2020
Tim Cook a refuzat să cumpere compania Tesla la 10% din valoarea de acum

Tesla a avut parte de o creștere imensă la bursă în 2020, însă compania nu a avut un succes atât de mare în trecut. Elon Musk, fondatorul și CEO-ul companiei, a dezvăluit pe Twitter că în urmă cu doar câțiva ani, când încă se confrunta cu problemele de producție ale mașinii electrice Model 3, acesta a încercat să vândă compania către Apple. Din păcate, pentru Apple, cel puțin, Tim Cook nu a fost interesat de o astfel de afacere.

Elon Musk a încercat să vândă Tesla către Apple

Musk a comentat pe baza zvonurilor despre faptul că Apple încă lucrează la o mașină electrică, care ar putea ajunge pe piață în 2024. Reuters spune că Apple a dezvoltat un nou tip de baterie, care ar putea să îi asigure un avantaj în piață față de alți jucători din piață. Musk spune însă că această tehnologie este deja folosită în fabrica din Shanghai, dar că o soluție de tip „monocelulă” sugerată de Reuters nu ar fi posibilă din cauza voltajului scăzut.

Vorbind despre acest subiect, Elon Musk și-a amintit și despre faptul că la un moment dat, acesta era dispus să vândă compania către Apple. În cele mai „întunecate” zile ale programului Model 3, Musk l-a contactat pe Tim Cook, CEO-ul Apple, pentru o posibilă vânzare a companiei Tesla. Conform tweet-ului, acesta spune că la momentul respectiv, valoarea companiei era doar 10% din valoarea actuală. Totuși, Tim Cook a refuzat întâlnirea.

Se pare că la acel moment, mașinile electrice nu erau o prioritate pentru Apple și probabil că nu sunt nici acum. Având în vedere că auzim zvonuri despre o mașină Apple electrică de foarte mulți ani, iar un prototip va fi probabil prezentat cel mai devreme în 2024, în cele mai optimiste estimări, nu ar trebui să ne așteptăm să conducem o mașină Apple prea curând.

De altfel, Apple nu ar fi prima companie care dezvoltă un prototip electric fără intenția de a-l vinde. Sony a prezentat anul acesta la CES o mașină electrică care poate demonstra diverse tehnologii dezvoltate de compania japoneză. Totuși, Sony nu plănuiește să aducă această mașină pe piață.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult