Elon Musk dorește închiderea unui cont de Twitter și este dispus să plătească 5.000 dolari pentru asta

29.01.2022
Elon Musk dorește închiderea unui cont de Twitter și este dispus să plătească 5.000 dolari pentru asta

Elon Musk, în prezent cel mai bogat om din lume, este cunoscut pentru multe lucruri: a fondat PayPal, este CEO Tesla și SpaceX și este unul dintre cei mai mari susținători ai monedei virtuale Dogecoin. De asemenea, este cunoscut pentru prezența sa pe Twitter, unde postează foarte des despre diverse subiecte. Astfel, nu a durat mult să afle că activitatea avionului său personal este urmărită de un cont de Twitter care publică automat fiecare zbor al său. Acesta a fost atât de deranjat de acest lucru, încât i-a oferit celui care deține contul 5.000 de dolari pentru a-l dezactiva.

Contul ElonJet urmărește fiecare mișcare a avionului privat al lui Elon Musk

Jack Sweeney, un programator de 19 ani, a pus bazele contului ElonJet de pe Twitter, care monitorizează și publică automat fiecare decolare și aterizare a avionului personal al lui Elon Musk. Acesta mai deține alți 14 astfel de boți care urmăresc avioane ale celebrităților. Acesta spune că această activitate nu este ilegală, întrucât folosește date disponibile public, pe care un AI le analizează și apoi le publică.

Se pare că Elon Musk l-a contactat pe Twitter prin mesaje private să dezactiveze contul, acesta fiind îngrijorat că cineva i-ar putea urmări activitatea și i-ar putea pune viața în pericol. Sweeney spune însă că acest tip de urmărire poate fi realizat de către oricine, întrucât datele, deși anonimizate, nu sunt private. Astfel, cu puțină cunoaștere a sistemului, poți descoperi și manual, fără un bot, care este avionul lui Elon Musk și unde se duce. Totuși, Sweeney a publicat codul sursă al boților săi pe internet, deci oricine poate să creeze un alt bot similar.

Elon i-a oferit 5.000 de dolari lui Sweeney pentru a dezactiva bot-ul care îl urmărește, însă Sweeney i-a făcut o contraofertă CEO-ului, cerându-i 50.000 de dolari, pe care să îi poată investi în educație sau pentru a-și cumpăra o mașină Tesla. CEO-ul nu a răspuns acestor cereri, așa că ElonJet a rămas funcțional. Sweeney spune în schimb că încearcă să obțină acum un post de internship la una din companiile lui Musk la schimb pentru dezactivarea contului.

sursa: SlashGear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult