Elon Musk a trimis cel mai scump mesaj de până acum: l-a costat 14 miliarde de dolari

04.05.2020
Elon Musk a trimis cel mai scump mesaj de până acum: l-a costat 14 miliarde de dolari

Elon Musk este unul dintre cei mai populari oameni de afaceri de pe Twitter, însă nu de puține ori acesta a reușit să își afecteze afacerile pentru discuțiile de pe rețeaua de socializare. De exemplu, săptămâna trecută, acesta a reușit cu un singur mesaj să scadă peste 14 miliarde din valoarea Tesla la bursă. Aceasta nu este prima dată când acționează în acest fel, în urmă cu un an acesta punând compania într-o situație similară, fapt pentru care a fost amendat cu 40 de milioane de dolari de către consiliul de directori.

CEO-ul Tesla a publicat pe contul său de Twitter mesajul „Tesla stock price is too high imo.” (Prețul acțiunilor Tesla este prea înalt în opinia mea). Un mesaj aparent inofensiv, dar care a afectat imediat prețul de la bursă al acțiunilor. Investitorii au văzut această declarație drept o slăbiciune a companiei și au început să vândă acțiunile și să scadă în consecință prețul acțiunilor.

De la 760 de dolari la momentul publicării acestui tweet și până la închiderea bursei vineri seară, prețul tesla a ajuns la 702 dolari, cu 80 de dolari mai puțin decât în momentul în care s-a închis bursa joi, la 780 dolari. Astfel, valoarea companiei a scăzut cu 14 miliarde de dolari în doar câteva ore.

În trecut, Elon Musk a fost amendat în urma unei investigații a SEC (Securities and Exchange Commission). Acesta a rămas CEO-ul companiei și a promis ca în viitor să ceară aprobări pentru orice tip de mesaje publice care fac referire la Tesla, care ar putea afecta prețul acțiunilor la bursă. Cel mai probabil însă, acest nou tweet nu a fost aprobat de comisia de directori, deci a încălcat promisiunile din trecut.

Consecința acțiunilor de anul trecut l-au costat nu doar financiar, ci și interzicerea de a fi ales ca chairman al consiliului de directori până în 2021.

(via Gizmodo)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult