eMAG creşte valoarea comenzilor care beneficiază de livrare gratuită la 1.500 lei

06.01.2020
eMAG creşte valoarea comenzilor care beneficiază de livrare gratuită la 1.500 lei

eMAG, cel mai mare retailer online din România, a realizat o modificare de tarif în cazul comenzilor online de pe site-ul său. După ce a introdus taxa la livrare cu plată ramburs pentru a încuraja plata cu cardul, compania ridică acum taxa de livrare la de şase ori valoarea pe care o avea înainte. Dacă până acum comenzile în valoare de peste 250 de lei primeau transport gratuit, acum fiecare comandă de la eMAG trebuie să depăşească 1.500 de lei pentru a beneficia de transport gratuit.

Conform regulamentului de livrare de pe site-ul eMAG, livrarea prin curier a produselor vândute direct de eMAG este gratuită doar pentru comenzi de peste 1.500 lei, indiferent de dimensiunea acestora. Taxa de livrare este de 15 lei, la care vor fi adăugaţi şi cei cinci lei pentru plata ramburs, dacă alegeţi să plătiţi direct la curier şi nu online folosind un card de credit sau de debit. Multe categorii de produse vor fi afectate de această nouă taxă, de multe ori această sumă fiind diferenţa de preţ dintre un magazin şi altul.

Astfel, telefoanele foarte ieftine, accesoriile pentru acestea, jocuri video şi alte produse care costă mai puţin de 1.500 lei (chiar şi unele console video precum PlayStation 4, Xbox One S şi Nintendo Switch Lite) ar putea fi cu 15 sau 20 de lei mai scumpe la eMAG faţă de magazinele care oferă transport gratuit la comenzi mai mici. De obicei, în România, limita de preţ pentru comenzi gratuite este de 200-250 lei în cazul multor magazine.

În acest moment nu mai există nicio opţiune de a comanda de pe eMAG produse de sub 1.500 lei fără a plăti o mică taxă. Cei care aleg ridicare din showroom sau ridicare de la staţiile EasyBOX instalate în benzinăriile OMV, mall-uri sau supermarket-uri trebuie de asemenea să plătească o taxă de 5 lei pentru transport. În acest caz nu există decât posibilitatea de a plăti cu cardul, deci taxa de ramburs nu se aplică. Anumite staţii EasyBOX au posibilitatea de a oferi plata cu cardul pe loc, care aduce de la sine o taxă în plus de 2,5 lei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult