Epic Games vs. Google: producătorul Fortnite acuză monopol pe Play Store

03.10.2020
Epic Games vs. Google: producătorul Fortnite acuză monopol pe Play Store

Se pare că lupta companiei Epic Games împotriva Apple va fi de lungă durată, la cea mai recentă înfățișare, judecătorul sugerând pornirea unui proces cu jurați în vara anului viitor. Pe de altă parte, Epic se luptă și cu Google, în ciuda faptului că producătorul platformei Android pare să încerce să rezolve câteva dintre cerințele producătorului Fortnite. La o primă depunere de documente în cazul Epic contra Google, producătorul de jocuri acuză practici monopolare, în timp ce Google, la fel ca Apple, spune că Epic a încălcat de bunăvoie regulamentul Play Store.

Epic Games acuză Google de aceleași practici pe care le-a acuzat și în cazul Apple

Conform Epic Games, Google se folosește de monopolul său asupra pieței de telefoane mobile pentru a-și impune un monopol și pe distribuția de aplicații prin acceptarea plăților doar prin sistemul propriu în Play Store. De asemenea, Epic spune că Google încearcă activ să descurajeze descărcarea de aplicații din afara Play Store, prin mesaje de avertizare.

Desigur, Epic spune aceste lucruri pentru că oferă pe Android aplicația Epic Games, care permite descărcarea Fortnite pe această platformă. Această aplicație a fost lansată în urmă cu aproape doi ani și era până în primăvară singura metodă de a juca Fortnite pe Android. Văzând că popularitatea soluției sale este destul de mică, Epic Games a lansat jocul și pe Google Play Store, însă prezența jocului în acest magazin a fost de scurtă durată.

La fel ca în cazul Apple, Epic Games a decis la mijlocul lunii august că va oferi o metodă de plată alternativă în versiunea de pe Play Store, clienții putând cumpăra conținut in-game la un preț redus, plățile fiind procesate direct de companie. Pentru că acest lucru este interzis în Play Store, Google a scos jocul din ofertă.

Reprezentanții Epic spun că această decizie a creat companiei daune ireparabile pentru că a oferit concurență sistemului de plată Google, iar acum jocul nu mai este disponibil pentru o mare parte din publicul Android, care nu descarcă aplicații din magazine alternative. În același timp, Google spune că acest proces nu ar trebui să înceapă, întrucât orice daune a suferit Epic au fost din „propria vină”.

srusa: Android Central

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult