Fortnite ar putea să rămână blocat pe iPhone cel puțin un an

17.09.2020
Fortnite ar putea să rămână blocat pe iPhone cel puțin un an

Drama din jurul conflictului dintre Epic Games și Apple continuă, însă de data aceasta, veștile proaste sunt pentru producătorul Fortnite. Compania a încălcat regulamentul de pe App Store, forțând Apple să scoată jocul de pe platforma sa, lucru care a dus automat și la dezactivarea contului de dezvoltator. Din acest motiv, Fortnite nu se va mai pute întoarce pe dispozitive iPhone sau iPad pentru o perioadă mai lungă nici dacă va scoate sistemul de plată proprietar, în cazul în care cele două companii nu vor cădea la un acord.

Epic Games nu poate să aducă Fortnite înapoi pe App Store pentru următoarele 12 luni

Motivul pentru care Apple nu va permite Fortnite pe iPhone pentru următoarele 12 luni este destul de simplu, însă este clar specificat în regulamentul App Store. Se pare că după ce un producător de aplicații are contul de dezvoltator revocat, acesta nu mai poate aplica pentru un nou cont pentru un an de la data dezactivării. Astfel, întrucât Epic Games a ajuns în această situație, dacă va dori să publice Fortnite pe App Store din nou, va trebui să înscrie un nou cont.

Epic încearcă să convingă judecătorii americani că Apple este un monopol și că ar trebui să permită utilizarea magazinelor alternative de aplicații și sisteme de plată concurente. În același timp, Apple spune că Epic Games nu încearcă decât să își promoveze jocul Fortnite prin aceste acțiuni, întrucât acesta a scăzut mult în popularitate în lunile de dinaintea acestei situații.

Desigur, atunci când vine vorba despre bani, compania Apple este dispusă să facă anumite excepții. Probabil că dacă Epic Games ar ceda și ar renunța la proces și ar scoate de bunăvoie sistemul alternativ de plată, contul său de dezvoltator ar fi reactivat, iar jocurile sale ar fi din nou disponibile pe App Store fără probleme. Până la urmă, iOS era cea mai mare platformă pentru Fortnite, iar din cumpărăturile din joc Apple primea câte 30% la fiecare tranzacție. Este greu de crezut că Apple nu ar lăsa jocul înapoi pe App Store în aceste condiții.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult