Epson România estimează că piaţa locală de videoproiectoare va creşte anul acesta cu 25%

27.04.2016
Epson România estimează că piaţa locală de videoproiectoare va creşte anul acesta cu 25%
Epson România estimează că piaţa locală de videoproiectoare va creşte în acest an cu 25%, iar vânzările vor fi impulsionate în 2016 de competiţiile sportive şi de investiţiile din segmentul HORECA. Anul trecut au fost vândute în România 21.000 de unităţi, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro. 
 
Epson România a vândut anul trecut cu peste 75% mai multe proiectoare comparativ cu 2014. „Pentru 2016 ne-am propus să ne păstrăm poziţia de lider pe piaţa locală de proiectoare pe care am redobândit-o în ultimele două trimestre ale anului 2015. Ţintim anul acesta o creştere de peste 30% a numărului de proiectoare vândute pe piaţa din România”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România şi Bulgaria.  menţionând că vânzările din această industrie vor fi impulsionate anul acesta de competiţiile sportive şi de investiţiile din segmentul HORECA.
 
 
Potrivit lui Decuseară, interesul consumatorilor a început să gliseze de la „primul preţ” către produse cu preţ mediu şi caracteristici mai avansate, însă consumatorii rămân sensibili la preţul produsului. Mobilitatea, este, de asemenea, un aspect de care ţin seama tot mai mulţi clienţi în procesul de achiziţie al unui proiector.
 
În ceea ce priveşte tehnologia de proiecţie, se conturează o nouă tendinţă pe piaţă: proiectoarele laser, care oferă  clienţilor calitate mai bună a imaginii, o gamă mai largă de culori, un contrast mai bun şi o durată mai mare de utilizare, câştigă teren.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult