Eric Schmidt, omul care a transformat Google într-un gigant, a părăsit compania

10.05.2020
Eric Schmidt, omul care a transformat Google într-un gigant, a părăsit compania

Eric Schmidt, omul care a transformat compania dintr-un startup din Silicon Valley într-un gigant, a părăsit Google.

În ultima perioadă, el a fost consilier al Google și Alphabet, poziție în care nu mai apare din luna februarie a acestui an, transmite CNET.

Schmidt a preluat conducerea companiei în 2001 și a fost alături de ea timp de 19 ani. În 2011 a renunțat la poziția de CEO, iar în urmă cu trei ani el a renunțat la postul de președinte executiv.

Omul de afaceri în vârstă de 65 de ani a fost criticat de angajați pentru proiectele din domeniul militar în care a implicat Google. El este președintele Defense Innovation Board, o organizație care prezintă noi tehnologii Pentagonului, dar și liderul unei comisii care oferă consultanță Congresului în materie de inteligență artificială.

În timpul lui Eric Schmidt, Google a intrat pe noi piețe, printre care dispozitivele mobile, video online sau e-mail. După ce compania a fost listată pe bursă în 2004, CEO-ul ei a devenit miliardar. Astăzi, Schmidt deține acțiuni la Google în valoare de 5,3 miliarde de dolari.

„Poate că nu ar trebui să faci acel lucru, în primul rând”

Pentru mulți oameni, fostul șef al Google a rămas cunoscut pentru o declarație controversată pe care a făcut-o în 2009, într-o discuție despre confidențialitatea datelor.

Întrebat dacă oamenii ar trebui să partajeze informații cu Google așa cum o fac cu un prieten de încredere, el a răspuns: „Dacă ai ceva despre care nu vrei să știe nimeni, poate că nu ar trebui să faci acel lucru, în primul rând”.

Schmidt a mai spus, la un moment dat, că cei care nu sunt de acord cu faptul că locuințele lor apar în serviciul Street View pot „să se mute”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult