Facebook va permite restricţionarea accesului la ştirile publicate folosind platforma Instant Articles

19.07.2017
Facebook va permite restricţionarea accesului la ştirile publicate folosind platforma Instant Articles

Apreciată pentru viteza de încărcare şi formatarea uşor lizibilă a conţinutului, platforma Instant Articles pusă la dispoziţia publicaţiilor pentru distribuirea de conţinut în reţeaua Facebook va permite introducerea a abonamentelor plătite, pentru acces opţional la conţinut premium.

Opţiunea pentru restricţionarea accesului la anumite postări Instant Articles va fi pus la dispoziţia publicaţiilor în a doua parte a acestui an.

Spre exemplu, abonaţii paginilor care oferă conţinut contracost vor putea citi gratuit materialele publicate în limita a 10 postări Instant Articles, după care vor fi direcţionaţi către pagina de abonare unde pot alege să plătească pentru a beneficia în continuare de acces, sau aştepta resetarea contorului pentru acces gratuit la începutul lunii următoare. Similară modelului de abonament folosit deja în versiunea web a unor publicaţii premium (ex. The New York Times), opţiunea pentru conţinut plătit este introdusă la cererea companiilor care doresc să monetizeze de pe urma fluxului de cititori adus de reţeaua Facebook.

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, Facebook va testa noul serviciu de abonare la conţinut Instant Articles începând cu luna octombrie. Din păcate, detaliile privind modul în care Facebook va împărţi veniturile generate cu autorii de conţinut nu sunt cunoscute, deocamdată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult