„Fantoma” care deține Lidl și Kaufland. Ce se știe despre misteriosul Dieter Schwarz

21.06.2021
„Fantoma” care deține Lidl și Kaufland. Ce se știe despre misteriosul Dieter Schwarz
Foto: Shutterstock

Lidl este unul dintre cele mai populare lanțuri de retail din România. Magazinele sale au o gamă variată de produse, de la electronice și până la zarzavaturi, la prețuri accesibile.

Compania face parte din grupul german Schwarz Group (Schwarz-Gruppe), care deține și Kaufland. Acesta este cel mai mare grup de retail din Europa și al patrulea din lume, după venituri.

Totuși, puține lucruri sunt cunoscute despre proprietarul companiei, germanul Dieter Schwarz, care are o avere estimată la aproape 32 de miliarde de dolari.

El a fost numit de presa germană „Fantoma din Heilbronn”, orașul lui natal. Asta deoarece miliardarul pune un accent deosebit pe intimitatea sa și a familiei sale.

Există foarte puține imagini cu omul de afaceri (la un moment dat erau doar trei pe Google). Un documentar, numit „Povestea Lidl”, a încearcat să spună povestea Schwarz Gruppe și a omului din spatele său.

Citește și: Produse utile, interesante și inedite disponibile acum la Lidl. Ofertele de joi

Cum se întâmplă de obicei cu persoanele misterioase, despre Dieter Schwarz au apărut multe legende, potrivit Birmingham Mail. Unii au spus că bărbatul predică, pe ascuns, în biserici sau că biroul lui este neschimbat din anii 1950.

O explicație pentru stilul de viață al proprietarului Lidl și Kaufland

Documentarul arată unul dintre motivele pentru care Schwarz ar putea fi atât de retras. O grupare teroristă a răpit mai mulți oameni de afaceri germani în anii 1970. Printre cei care au fost ținuți ostateci de banda Baader-Meinhof s-a numărat Theo Albrecht, fondatorul lanțului de retail Aldi. Acesta a fost eliberat după plata unei răscumpărări în valoare de 7 milioane de mărci germane.

Cinci ani mai târziu, Richard Oetker, moșternitorul afacerii Dr Oetker, a fost răpit și torturat cu șocuri electrice.

Amenințări a primit și familia care deține Lidl. Schwarz are, împreună cu soția lui Franziska Weipert, două fete.

CITEȘTE ȘI:

Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că e un mit, dar e adevărat!

Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău

Cuplul de miliardari care vrea să detroneze Tesla lui Elon Musk

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult