Fondatorul Foxconn solicită public gigantului Apple mutarea urgentă a producţiei din China în Taiwan

24.06.2019
Fondatorul Foxconn solicită public gigantului Apple mutarea urgentă a producţiei din China în Taiwan

Fondatorul Foxconn, Terry Gou, este de părere că Apple va avea mult de pierdut dacă nu ia măsuri urgente pentru mutarea activităţii de producţie din fabricile găzduite pe teritoriul Chinei.

Întrebat în cadrul unei conferinţe despre poziţia sa cu privire la nevoia extinderii colaborării dintre Foxconn şi Apple folosind alte fabrici decât cele găzduite în China, fondatorul Foxconn se arată foarte încrezător în şansele de materializare a acestui plan, indicând regiunea Taiwan drept locaţia următorului mare complex industrial deschis de Foxconn. Declaraţia a venit chiar în ziua în care Terry Gou a anunţat că va renunţa la poziţia de director al companiei Foxconn, începând cu data de 1 iulie.

Zvonurile privind mutarea producţiei Apple din fabricile găzduite în China s-au înmulţit din această lună, după ce administraţia Trump a anunţat introducerea unei taxe reprezentând 25% din valoarea comercială a telefoanelor mobile, laptopuri şi tablete importate din China. Dacă produsele Apple nu sunt exceptate la această taxă, impactul asupra veniturilor companiei va fi unul dezastruos, creşterea cu până la 25% a preţurilor transformând majoritatea dispozitivelor Apple în produse de lux pentru cumpărătorii de rând.

Oficialii companiei americane şi-au arătat deja interesul pentru mutarea parţială a producţiei în fabrici din afara Chinei, dar nu neapărat în Taiwan. Potrivit informaţiilor neconfirmate oficial, Apple analizează mai multe locaţii din Vietnam şi India, urmate de Mexic, Indonezia şi Malaezia.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult