Fondatorul Huawei ignoră o întrebare despre cenzura din China într-o conferinţă de presă. „Altă întrebare!” [VIDEO]

18.06.2019
Fondatorul Huawei ignoră o întrebare despre cenzura din China într-o conferinţă de presă. „Altă întrebare!” [VIDEO]

Huawei a ţinut un eveniment numit „O cafea cu Ren” în Shenzen, China, unde CEO-ul şi fondatorul companiei a făcut o apariţie publică, ceva ce nu se întâmplă foarte des. La finalul unui panel, unde Ren Zhengfei a vorbit inclusiv despre faptul că se aşteaptă ca vânzările de smartphone-uri să scadă, reporterii din sală au avut posibilitatea să pună câteva întrebări. Răspunsurile au fost însă eschivante, sau nu au venit deloc, în cazul unei întrebări adresate de reporterul CNN.

Charisse Pam de la CNN a acordat o întrebare lui Ren Zhengfei, referitoare la cenzura din China asupra serviciilor şi companiilor americane şi dacă aceasta ar putea fi una dintre cauzele sancţiunilor care blochează acum accesul Huawei la tehnologiile americane:

„Aţi vorbit despre generaţia internetului şi cum ideologia aceasta nu s-a diluat. Iar viitorul va fi mai luminos, nu mai întunecat. De asemenea, aţi vorbit despre cum folosiţi Google Maps pentru a vedea cum se face pescuitul în jurul lumii. Foarte interesant.

Sunt curioasă să aflu poziţia dumneavoastră asupra motoarelor de căutare chinezeşti, care au blocat Google search şi funcţiile de hărţi în ţara dumneavoastră, cât şi alte tehnologii de acest gen străine. Poate viitorul să fie atât de luminos precum vi-l imaginaţi, când aveţi o întreagă generaţie care a fost blocată de la acest tip de informaţie?

Chiar şi anumiţi oameni din China sugerează că acest tip de blocare a invitat un astfel de răspuns.”

După întrebare, moderatoarea panelului a cerut şi „alte întrebări” de la alţi jurnalişti, spunând că nu mai este destul timp pentru a răspunde la fiecare întrebare individual. Din păcate însă, acest subiect nu a fost deloc abordat de Ren Zhengfei în cadrul acestui eveniment.

Am ataşat momentul surprins în timpul transmisiei live a acestui eveniment, cât şi întreaga discuţie la acest articol.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult