Foşti angajaţi ai Huawei au fost arestaţi sub acuzaţia că au furnizat secrete unor companii rivale

20.01.2017
Foşti angajaţi ai Huawei au fost arestaţi sub acuzaţia că au furnizat secrete unor companii rivale

Şase foşti ingineri şi designeri ai Huawei au fost arestaţi sub acuzaţia că au oferit secrete ale gigantului companiilor rivale LeEco şi Coolpad. Toţi suspecţii lucrează în acest moment pentru Coolpad, o subsidiară a LeEco.

 

Cei şase au trecut în barca Coolpad în urmă cu şase luni, împreună cu Liu Jianfeng, actualul director executiv al companiei. Înainte, Jianfeng a fost preşedinte al Huawei Consumer Business Group.

Printre acuzaţi se numără Wu Bin, designerul-şef al modelului Huawei P6. Acesta este acuzat că i-a provocat fostului angajator „pierderi masive”.

 

 

Potrivit Coolpad, cei şase angajaţi susţin că nu au sustras documente şi nici software de la Huawei. Mai mult, ei neagă că ar fi oferit informaţii şi secrete companiei.

 

LeEco a transmis pe reţeaua de socializare Weibo că orice informaţii despre implicarea sa în scandal sunt „pure speculaţii”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult