Foxconn, fabricantul iPhone, a oprit producția la fabricile din China. Shenzhen, în lockdown

14.03.2022
Foxconn, fabricantul iPhone, a oprit producția la fabricile din China. Shenzhen, în lockdown

Producția iPhone ar putea avea din nou de suferit după ce Foxconn, principalul fabricant iPhone din China, și-a oprit activitatea în răspuns la măsurile de carantină

Măsurile draconice luate de Beijing pentru controlarea pandemiei COVID-19 par că și-au atins limitele, aceeași tulpină Omicron care a făcut ravagii în Europa răspândindu-se în rândul populației chineze.

În mod paradoxal, carantinarea agresivă populației din marile metropole a privat populația din China de imunitatea împotriva virusului COVID, obținută inclusiv pe cale naturală (trecerea prin boală) de populațiile din țări unde autoritățile au fost mai puțin insistente cu aplicarea măsurilor de pandemie. Așa se face că răspândirea tulpinii Omicron, o variantă a virusului Sars-cov-2 atât de ușor transmisibilă încât face aproape inutile măsurile uzuale de distanțare socială, pune China într-o situație fără ieșire.

În timp ce restul lumii declară deja sfârșitul pandemiei, mizând pe efectul imunității de turmă ca mecanism natural de apărare împotriva viitoarelor valuri pandemice, autoritățile din China să văd puse în situația de a opri din nou activitățile economice și declara carantină generală în regiuni precum Shenzhen, cea mai importantă regiune industrială a țării.

Foxconn este cel mai mare producător de electronice din lume, fabricant OEM pentru companii cu anvergură globală precum Apple și Samsung. Totodată și alți giganți tehnologici chinezi, precum Huawei, Tencent și Oppo, au sediul în Shenzhen. Altfel spus, ne putem aștepta întârzieri generalizate pe aproape orice produs ”made in China”, sau asamblat folosind componente livrate din regiune. Adăugând la situația de criză, Foxconn anunță oprirea producției și la fabricile Longhua și Guanlan, fără un termen precis pentru reluarea activității. Fabrica Foxconn din Shenzhen este a doua ca mărime din țară.

Oficial, China a raportat raportat un total de 4.636 de decese și 115.466 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, cifre probabil nerealiste, dacă ne raportăm la populația de peste 1.4 miliarde de oameni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult