FTX, al treilea cel mai mare exchange de criptomonede din lume, a cerut falimentul

11.11.2022
FTX, al treilea cel mai mare exchange de criptomonede din lume, a cerut falimentul

În mod deloc convenabil, FTX îl avea ca principal deținător al fondurilor păstrate în criptomoneda cu același nume pe Binance, marele său rival „scăpând” pe rețelele de socializare vestea că va debarasa miliarde de dolari păstrate în criptomoneda respectivă, acuzând probleme extrem de grave legate de solvabilitatea companiei. În mod absolut predictibil, „profeția” șefului Binance, Changpeng Zhao, s-a împlinit de la sine, deschizând posibilitatea ca tot Binance să pozeze în binefăcător, propunând preluarea integrală a FTX cu tot cu datorii, cu tot cu datorii. Doar că, ce să vezi, afacerea s-a lovit de „curiozitatea” autorităților americane care au venit să investigheze practicile discutabile de business întreprinse de companie. Mai departe, actul de binefacere propus de Binance s-a lovit de prea multe controverse ridicate în jurul exchange-ului pe cale se intre în faliment, oferind pretextul ideal pentru retragerea din oferta prezentată mai degrabă „la derută”, pentru a distrage atenția de la planul pentru scoaterea din joc a unui mare rival.

Declarația de faliment acoperă FTX Trading, FTX US, Alameda Research și alte aproximativ 130 de companii înregistrate sub umbrela FTX Group. Totuși, unele entități precum FTX Australia și FTX Express Pay nu sunt vizate de procedura de faliment. În orice caz, potrivit legislației americane inițiere procedurii de faliment nu implică automat sistarea activităților, compania respectivă putând continua oarecum activitatea în timp ce caută modalități de rambunsare a creditorilor.

Potrivit comunicatului oferit de CEO-ul nou instituit, John J. Ray III, „grupul FTX are active valoroase care pot fi administrate doar într-un proces organizat, comun. Vreau să [asigur] fiecare angajat, client, creditor, parte contractantă, acționar, investitor, autoritate guvernamentală și alte părți interesate că vom conduce acest efort cu sârguință, minuțiozitate și transparență.” Ray a sugerat că părțile interesate ar trebui să păstreze răbdare, menționând că „evenimentele au evoluat rapid și noua echipă este angajată doar recent”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult