Galaxy S23 Ultra conduce detașat în topul celor mai bine vândute telefoane high-end cu Android

30.05.2023
Galaxy S23 Ultra conduce detașat în topul celor mai  bine vândute telefoane high-end cu Android

Samsung confirmă că Galaxy S23 Ultra a realizat vânzări cu 70% mai  bune decât predecesorul S22 Ultra. Asta, deși telefonul a rămas în mare parte neschimbat la partea de design, îmbunătățirile venind aproape exclusiv la partea de hardware și software.

Dar și mai important, vânzările Galaxy S23 Ultra au fost atât de bune încât au propulsat Samsung în topul celor mai de succes branduri smartphone, la gama high-end.

Potrivit datelor companiei de analiză Canalys, Galaxy S23 Ultra a excelat în privința vânzărilor realizate la nivel global, ajutând Samsung să amortizeze neatingerea țintelor de vânzări pe alte domenii de activitate, afectate de încetinirea economiei globale.

Pășind dincolo de limitele ecosistemului Android, cel mai bine vândut smartphone high-end la nivel global a fost modelul iPhone 14 Pro Max, telefon de 1200 euro oferit de Apple. Spre comparație, prețul echipării de bază S23 Ultra este de „numai” 1095 euro. Și mai grav pentru Samsung, următoarele patru clasate sunt tot modele Apple: iPhone 14 Pro, iPhone 14 și iPhone 13. Astfel, din punct de vedere al vânzărilor globale, Galaxy S23 Ultra se înscrie abia pe locul 7, urmat de Galaxy S23 Plus pe locul 9.

Fără competiție din partea Apple, Galaxy Z Flip 4 este cel mai bine vândut telefon pliabil la nivel global. În schimb, la gama „flagship-killer” avem Galaxy S21 FE clasat abia pe locul 15 în clasamentul global.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult