Samsung a publicat codul sursă pentru firmware-ul Galaxy Z Flip 4 și Fold 4, netezind calea pentru mod-uri de firmware

19.09.2022
Samsung a publicat codul sursă pentru firmware-ul Galaxy Z Flip 4 și Fold 4, netezind calea pentru mod-uri de firmware

Având în vedere succesul de care se bucură în prezent familia de telefoane Galaxy Fold, deschiderea codului-sursă către dezvoltatorii de firmware-uri alternative de Android pare o mișcare logică pentru Samsung, includerea acestei categorii numeroase de utilizatori venind să consolideze și mai mult baza de fani telefoane pliabile.

Deși, fanii Samsung care dețin de ceva timp un smartphone din această categorie ar putea să nu mai fie întrutotul de a cord, telefoanele pliabile reprezintă viitorul industriei smartphone, sau cel puțin, pretextul pentru o nouă rundă de upgrade. Așa că, de ce să nu includem în ecuație și fanii Samsung care, deși apreciază partea de hardware, nu sunt neapărat impresionați de cea mai recentă One UI 5 sau doar vor să încerce ceva diferit.

Renunțând la barierele software, Samsung a publicat pe portalul Samsung Open Source pachetele kernel source pentru două modele de telefoane pliabile: SM-F721 (Galaxy Z Flip 4) și SM-F936 (Galaxy Fold 4). Totuși, merită menționat că respectivele versiuni de kernel sunt cele pentru ediția US a telefoanelor, deocamdată nefiind clar dacă modder-ii Android le vor putea folosi și cu ROM-uri destinate utilizatorilor europeni.

Un alt aspect de luat în seamă este cel referitor la dezactivarea protecției  „OEM unlocking” în meniul ascuns Developer Options, pas esențial înaintea aplicării de ROM-uri Android neoficiale. Cel puțin, primul pas a fost făcut, fiind doar o chestiune de timp până ce comunitatea de modding își va pune amprenta asupra experienței Galaxy Fold.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult